Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Semnarea contractului de finanțare pentru 29 de microbuze școlare „verzi“ pentru județul Tulcea Semnarea contractului de finanțare pentru 29 de microbuze școlare „verzi“ pentru județul Tulcea
Marți, 12 septembrie 2023, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, au participat, la Palatul Victoria, la ceremonia... Semnarea contractului de finanțare pentru 29 de microbuze școlare „verzi“ pentru județul Tulcea

Marți, 12 septembrie 2023, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, au participat, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a unor contracte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

Cu acest prilej, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Tulcea”, care vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din județul Tulcea, cu precădere din zonele rurale defavorizate/marginalizate/izolate prin furnizarea de microbuze școlare „verzi” (electrice), prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

Asigurarea transportului pentru ca elevii să ajungă la școală ușor și în siguranță este o prioritate a Judeţului Tulcea care contribuie în mod hotărâtor la prevenirea părăsirii timpurii a școlii, facilitând, totodată, accesul acestora la o educație de calitate.

Prin proiect se prevede achiziționarea a 6 microbuze electrice 8+1 locuri și a 23 de microbuze electrice 16+1 locuri, numărul elevilor/copiilor beneficiari fiind de 3038, conform situaţiei centralizate întocmite de către Inspectoratul Judeţean Şcolar Tulcea. Valoarea totală a acestor microbuze, finanțată prin PNNR, se ridică la 35.904.988,51 lei.