SENTINȚĂ DEFINITIVĂ ÎN CAZUL JANDARMULUI LOVIT CU MAȘINA LA MĂCIN

Jandarmul Ionuț Rădulescu

Curtea de Apel Constanța a dat ieri sentința finală în cazul jandarmului lovit cu mașina de un măcinean în decembrie 2017. Agresorul jandarmului Ionuț Rădulescu a fost condamnat în prima instanţă la o pedeapsă de opt ani închisoare
Ieri Curtea de Apel a respins ca nefondate apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, de apelantul parte civilă Rădulescu Ionuţ şi de inculpatul Ion Marian împotriva sentinţei penale nr.84/11.04.2018 pronunţată de Tribunalul Tulcea în dosar nr. 1491/88/2017. În baza art.424 alin.2 cod procedură penală în ref. la art.241 alin.1 lit. c cod procedură penală. Constatând încetată de drept măsura controlului judiciar pe cauţiune dispusă faţă de inculpatul Ion Marian,după anunțarea sentinței acesta a fost preluat de forţele de ordine din Măcin și încarcerat.
La data de 28.05.2017, în jurul orei 18:15, un echipaj mixt format din subofiţerul de jandarmi Rădulescu Ionuţ din cadrul I.J.J. Tulcea şi trei lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Măcin au oprit în trafic pe DN 22 la intrarea în oraşul Măcin autoturismul marca Mercedes cu numărul de înmatriculare TL-08-LRM, în vederea punerii în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei închisorii. Conducătorul auto a refuzat să însoţească pe agenţii constatatori la sediul poliţiei şi a plecat în viteză de la faţa locului, lovind frontal cu maşina pe subofiţerul de jandarmi Rădulescu Ionuţ care încerca să-l oprească. Conducătorul auto a reușit să fugă de la fața locului, nefiind prins până la acest moment. În cauză sunt efectuate investigații în vederea identificării și aducerii acestuia în fața procurorului de caz.
În urma impactului persoana vătămată Rădulescu Ionuţ a rămas pe carosabil în stare de inconştienţă, fiind necesară intervenţia unei ambulanţe care l-a transportat la Spitalul Judeţean Brăila în vederea acordării de îngrijiri medicale.