Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

SENTINȚĂ: MEDICUL CECILIA CHIRVĂSUŢĂ, PATRU ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, PENTRU LUARE DE MITĂ! SENTINȚĂ: MEDICUL CECILIA CHIRVĂSUŢĂ, PATRU ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, PENTRU LUARE DE MITĂ!
Medicul cardiolog Chirvăsuţă Cecilia rămâne cu o condamnare definitivă de patru ani de închisoare, a decis Curtea de Apel Constanta. Instanţa a respins luni... SENTINȚĂ: MEDICUL CECILIA CHIRVĂSUŢĂ, PATRU ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, PENTRU LUARE DE MITĂ!

Medicul cardiolog Chirvăsuţă Cecilia rămâne cu o condamnare definitivă de patru ani de închisoare, a decis Curtea de Apel Constanta. Instanţa a respins luni 22 ianuarie apelul inculpatei, după ce iniţial Tribunalul Tulcea a decis să o condamne pe inculpata Chirvăsuţă Cecilia la o pedeapsă de 4 ani închisoare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de 4 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Desemenea a fost respins apelul asistentei Vlad Marcela, aceasta fiind condamnată la o pedeapsă de 2 ani închisoare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de asistent medical, pe o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, cu suspendarea executării pedepsei.
Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale a rezultat că inculpata CHIRVĂSUŢĂ CECILIA în calitate de medic specialist cardiolog angajat al Spitalului Judeţean Tulcea – Secţia Cardiologie, prin acte materiale distincte, executate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins şi a primit, în perioada 14 ianuarie 2013 – 28 octombrie 2015, sume de bani şi alte foloase necuvenite de la diverşi pacienţi sau rude ale acestora în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, iar inculpata VLAD MARCELA, în calitate de asistent medical angajat al Spitalului Judeţean Tulcea – Secţia Cardiologie, prin acte materiale distincte, executate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a primit în perioada 14 ianuarie 2013 – 28 octombrie 2015, sume de bani care nu i se cuveneau în legătură cu îndeplinirea propriilor atribuţii de serviciu şi a sprijinit pe medicul CHIRVĂSUŢĂ CECILIA să pretindă bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ale acestuia.