Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

SENTINŢĂ: VICEPRIMARUL LIBERAL DE BABADAG, CONDAMNAT ÎN PRIMĂ INSTANŢĂ PENTRU LUARE DE MITĂ! SENTINŢĂ: VICEPRIMARUL LIBERAL DE BABADAG, CONDAMNAT ÎN PRIMĂ INSTANŢĂ PENTRU LUARE DE MITĂ!
Tribunalul Tulcea a publicat decizia instanţei în cazul fostului viceprimar al oraşului Babadag, Ionuţ Bonţoi. Bonţoi a fost trimis în judecată pentru luare de... SENTINŢĂ: VICEPRIMARUL LIBERAL DE BABADAG, CONDAMNAT ÎN PRIMĂ INSTANŢĂ PENTRU LUARE DE MITĂ!

Tribunalul Tulcea a publicat decizia instanţei în cazul fostului viceprimar al oraşului Babadag, Ionuţ Bonţoi. Bonţoi a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Judecătorii l-au găsit vinovat şi l-au condamnat la o pedeapsă de trei ani cu suspendare. Totodată, acesta va trebui să muncească în folosul comunităţii 100 de ore, DIAP Tulcea sau la S.C. SERVICII PUBLICE S.A. Tulcea! Sentinta nu este definitivă.

Soluţia pe scurt: În baza art.289 alin.1 cod penal cu referire la art.6 din Legea nr. 78/2000 şi cu aplicarea art.396 alin.10 cod pr. penală; Condamnă pe inculpatul Bonţoi Ionuţ, la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică de conducere în administraţia locală pe o durată de 5 ani. În baza art. 65 alin. 1 cod penal raportat la art.66 lit. g interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie publică de conducere în administraţia locală, de la rămânerea definitivă a prezenţei sentinţe şi până la executarea sau considerarea că executată a pedepsei principale. Deduce din pedeapsa închisorii durata reţinerii şi arestării preventive de la 14 mai 2014 la zi. În conformitate cu art. 91 şi art. 92 Cod penal, Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 5 ani, ce constituie termen de încercare În conformitate cu art. 93 alin. 1 Cod penal, Impune inculpatului Bonţoi Ionuţ respectarea următoarelor măsuri de supraveghere pe durata termenului de încercare: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În conformitate cu art. 93 alin. 2 Cod penal, Impune inculpatului Bonţoi Ionuţ, obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei. În conformitate cu art. 93 alin. 3 Cod penal, Obligă pe inculpatul Bonţoi Ionuţ ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 zile, la DIAP Tulcea sau la S.C. SERVICII PUBLICE S.A. Tulcea, la alegerea Serviciului de Probaţiune, Atrage atenţia inculpatului asupra motivelor de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere, prev. de art. 96 Cod penal. În conformitate cu art. 399 alin. 1 Cod pr. penală, Revocă măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Bonţoi Ionuţ, prin Încheierea nr.11 din 15 mai 2014 a Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea. În temeiul art.399 alin.3 Cod pr. penală, Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatul Bonţoi Ionuţ. În baza art. 274 alin. 1 cod pr. penală cu referire la art. 398 cod pr. penală obligă pe inculpat la plata sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Executorie cu privire la măsurile preventive. Pronunţată în şedinţa publică din 17 septembrie 2014.
Document: Hotărâre 408/2014 17.09.2014