Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Sesiune de comunicări științifice „Dobrogea și Marea Unire la Centenar“ Sesiune de comunicări științifice „Dobrogea și Marea Unire la Centenar“
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a participat vineri, 27 aprilie,  la Muzeul de Istorie și Arheologie, la deschiderea sesiunii de comunicări științifice „Dobrogea... Sesiune de comunicări științifice „Dobrogea și Marea Unire la Centenar“

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a participat vineri, 27 aprilie,  la Muzeul de Istorie și Arheologie, la deschiderea sesiunii de comunicări științifice „Dobrogea și Marea Unire la Centenar“, organizat de Institutul de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“.

Alături de oaspeți din Republica Moldova, specialiști în domeniu, la deschidere au mai participat PS Visarion, Episcopul Tulcii, deputații Mirela Furtună și Anișoara Radu, primarul Constantin Hogea, viceprimarul Petre Marinescu și comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Popa.

„Evenimentul este organizat, în paralel, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară și aici, la Muzeul de Istorie din Parcul Monumentului Independenței, o zonă de referință pentru trecutul dar și pentru prezentul orașului de la porțile Deltei Dunării.

Ne aflăm, acum, pe colnicul Hora, lângă Monumentul Independenţei, istoria acestui simbol al libertăţii amintindu-ne de elementul care uneşte românii din ţară şi de peste hotare: patriotismul.

Vreau să salut numeroșii specialiști care ne-au onorat cu prezența în această zi, oameni dedicați unor domenii ca istorie, arhivistică, biblioteconomie, etnografie, provenind din numeroase instituții de prestigiu din țară.

Vorbim de instituții ca Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Național al Marinei Române Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Depozitul Central de Arhivă al Ministerului Apărării Naționale Pitești, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității București, Muzeul Militar Constanța.

Vă doresc mult succes în continuare și așteptăm cu interes concluziile acestei sesiuni de comunicări!“, a declarat, cu acest prilej, vicepreședintele Petre Badea.