Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

SESIZARE PENALĂ: Voturi cumpărate la Dăeni de un candidat PNL! SESIZARE PENALĂ: Voturi cumpărate la Dăeni de un candidat PNL!
  Organizația PSD a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție cu privire la faptul că, în seara zilei de 4 iunie 2016, cu câteva ore... SESIZARE PENALĂ: Voturi cumpărate la Dăeni de un candidat PNL!

 

popadaeni

Candidatul acuzat

Organizația PSD a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție cu privire la faptul că, în seara zilei de 4 iunie 2016, cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Florin Popa, candidat la Consiliul Local Dăeni ar fi oferit băuturi alcoolice și o sumă de bani unui localnic din comună, Vasile Turcuianu, pentru a-l determina să voteze pentru candidatul PNL la primăria Dăeni, Marian Gherghișan, respectiv pentru lista PNL pentru Consiliul Local.

 Deși inițial ar fi recunoscut fapta, cel care a primit suma de bani de la candidatul PNL a fugit din fața secției de poliție, iar ulterior, după 10 minute, când a revenit,  a refuzat să admită că ar fi luat bani sau băutură în schimbul votului, se arata in sesizarea penala.

penal„Întrucât din cei cinci martori propuși, polițiștii din Măcin au audiat numai patru și au amânat audierea martorului cheie, Florin Popa (chiar cel care a oferit suma de bani), în cursul zilei de astăzi am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin. Menționăm că nici până la această oră Florin Popa nu a fost audiat(duminica, ora 13.00)

Organizația Județeană PSD Tulcea condamnă astfel de gesturi și insistă pentru o luptă electorală curată, cu respectarea prevederilor legale (conform Legii nr. 115/2015).

Facem precizarea că, în orice caz similar, vom sesiza imediat organele abilitate. Reamintim, de asemenea, că atât oferirea cât și primirea de mită electorală sunt sancționate cu pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la trei ani, conform legislatiei in vigoare” se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis azi de organizatia PSD Tulcea.