SI-A INJUNGHIAT FRATELE!

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 15.04.2013, începerea urmăririi penale faţă de CIOCOIU ŞTEFAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în seara zilei de 14.04.2013, în jurul orelor 19,30 – 20,00, pe fondul unui conflict spontan şi al consumului exagerat de băuturi alcoolice, i-a aplicat o lovitură cu un cuţit fratelui său, în zona gâtului, cauzându-i o plagă, ce a declanşat o puternică hemoragie. Victima a fost transportată la o unitate medicală, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

La data de 15.04.2013 faţă de învinuitul CIOCOIU ŞTEFAN, s-a luat măsura preventivă a reţinerii.

În cursul zile de azi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 29 de zile, cerere care a  fost admisă, urmând ca cercetările să fie continuate cu inculpatul în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în  mişcare a acţiuni penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, necesare în vederea propunerii unor măsuri preventive, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.