Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Şofer tulcean, premiat în Italia după blocarea autostrăzii pentru salvarea victimelor unui accident Şofer tulcean, premiat în Italia după blocarea autostrăzii pentru salvarea victimelor unui accident
  Tulceanul Ion Purice, care lucrează de şase ani ca şofer de TIR în Italia, a blocat pe 1 septembrie Autostrada A4, în zona... Şofer tulcean, premiat în Italia după blocarea autostrăzii pentru salvarea victimelor unui accident

 

Tulceanul Ion Purice, care lucrează de şase ani ca şofer de TIR în Italia, a blocat pe 1 septembrie Autostrada A4, în zona Bergamo, pentru protejarea mai multor persoane care se aflau pe carosabil în urma unui accident şi care riscau să fie lovite de vehiculele care rulau cu viteză pe autostradă.

Potrivit ziarului La Repubblica, şoferul român a fost premiat vineri de Clubul Auto care administrează circuitul de Formula 1 de la Monza.

Accidentul a avut loc pe 1 septembrie pe autostrada Milano-Veneţia, în apropierea oraşului Bergamo. Şoferul TIR-ului a observat că un autoturism lovise o balustradă pe autostradă, iar o fetiţă zăcea pe carosabil. Pentru a evita lovirea fetiţei şi a părinţilor de alte maşini care circulau cu viteză pe autostradă, şoferul a blocat autostrada cu TIR-ul, permiţând intervenţia unor voluntari ai Crucii Roşii care treceau întâmplător prin zonă şi care au resuscitat fetiţa.