Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Soluţii financiare pentru reducerea abandonului şcolar, în discuţii în cadrul unui proiect marca Erasmus Soluţii financiare pentru reducerea abandonului şcolar, în discuţii în cadrul unui proiect marca Erasmus
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Cosmin Călin Boiangiu, a participat vineri, 26 septembrie 2015, Sala „Dobrogea” a Consiliului Judeţean Tulcea la o masă rotundă iniţiată... Soluţii financiare pentru reducerea abandonului şcolar, în discuţii în cadrul unui proiect marca Erasmus

foto erasmus abandonVicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Cosmin Călin Boiangiu, a participat vineri, 26 septembrie 2015, Sala „Dobrogea” a Consiliului Judeţean Tulcea la o masă rotundă iniţiată şi desfăşurată în cadrul proiectului „Eforturi reunite pentru combaterea abandonului şcolar”, proiect finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Erasmus+.
Întâlnirea de lucru a vizat posibilităţile de finanţare din fonduri nerambursabile ale judeţului Tulcea pe anul 2016, în vederea întreprinderii unor activităţi/acţiuni având ca scop reducerea abandonului şcolar.
Discuţiile purtate la masa rotundă s-au dovedit a fi constructive, reprezentanţii învăţământului tulcean, ai ONG-urilor de profil şi ai cei ai administraţiei judeţene încercând să identifice soluţii financiare în vederea iniţierii unor acţiuni menite să conducă la reducerea abandonului şcolar, identificarea subiecţilor în situaţii de risc, remotivarea celor care au abandonat să intre în sistemul de pregătire profesională sau pe piaţa forţei de muncă.
„Azi-dimineaţă (vineri, n.r.), ne-am ocupat de posibilitatea ca mai mulţi elevi cu rezultate bune să primească burse din partea Consiliului Judeţean, acum avem în vizor, iată, o altă problemă, cea a abandonului şcolar, care este foarte delicată, dar pentru care vom încerca tot posibilul să găsim soluţii, cel puţin cele care ţin de Consiliul Judeţean. Altfel spus, prin Legea 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general ar putea fi identificate soluţii de finanţare în acest sens. Astfel, ar putea fi angajaţi şi mediatori şcolari, după cum solicită unii dintre dumneavoastră şi într-adevăr pare o problemă ardentă, precum şi pentru alte acţiuni care să ţină copiii din judeţul nostru aproape de şcoală”, a declarat, cu acest prilej, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Călin Boiangiu.
Consiliul Judeţean Tulcea este partener în acest proiect, alături de instituţii publice şi şcoli din Spania, Suedia, Norvegia şi Marea Britanie. Aplicantul principal este Consiliul Landului Vasternorrland din Suedia, iar proiectul finanţat de Comisia Europeană este rezultatul muncii Comisiei de lucru împotriva abandonului şcolar din cadrul Ansamblului Regiunilor Europene.

Comunicat de presa