SONDAJ PNL: HOGEA, ÎN POLE POSITION, ŞTEFAN ILIE ARE CELE MAI MARI ȘANSE SĂ ÎL BATĂ! DEZASTRU LA USR ȘI ALDE

Realizat în urmă cu o săptămână la comanda PNL Tulcea, primul sondaj de opinie menit a calibra strategia electorală a liberalilor tulceni nu a venit cu multe surprize. Pentru că nu e campanie electorală și sondajul n u a fost făcut pentru a fi folosit ca mijloc de propagandă, spun liberalii, aceștia nu îl fac public oficial.pe surse, lucrurile stau cam așa:
Primarul în funcție, Constantin Hogea, are cea mai mare notorietate și este prima opțiune la vot, în ciuda problemele penale deja trecute, semn ca între viața reală și cea virtuală diferența este mare.
Dintre numele propuse de liberali ca potențiali candidați la Primărie, cel mai apropiat de actualul primar, la doar câteva procente, este primarul comunei Luncavița, Ștefan Ilie, președinte al PNL Tulcea.
Pe un palier ceva mai jos, la distanță de cei doi numiți mai sus, se clasează potențialul candidat PSD, nedesemnat oficial, viceprimarul Andaluzia Luca, apoi fostul senator Octavian Motoc. După mijlocul clasamentului, la subsol, cu rezultate surprinzătoare, de sub 1%, se află reprezentanții USR și ALDE,Bogdan Negrea respectiv Marius Tudorie, trecuți de liberali în sondaj, deși nici aceștia nu au fost desemnați oficial.
Ce spune oficial despre acest sondaj președintele PNL Tulcea
„Un început, o temelie a unui proiect pe termen lung pentru tulceni, un prim pas pentru transformarea municipiului într-o urbe liberală și da, vă spun cu certitudine că Tulcea poate fi la fel ca Oradea, Clujul sau Sibiul. De ce nu? Merităm! “
De ce nu faceţi sondajul public oficial, nu sunt procente bune pentru PNL?
Ștefan Ilie: Public vă spun că sondajul a fost făcut pentru a stabili candidatul Partidului Național Liberal și că din zece posibili candidați, cinci au fost de la noi, din care trei au fost indicați de tulceni între primii cinci.
Putem totuşi spune, după sondaj, că dacă mâine ar fi alegeri, tulcenii ar vota cu primarul în funcţie?
Ștefan Ilie: Dacă azi ar fi alegeri, cei mai mulți ar vota cu primarii în funcție. Mulți întreabă dacă poate un primar de Luncavița să ridice Tulcea, iar eu le spun că în mod sigur da, cu condiția să mă voteze tulcenii.
Teoria spune că un candidat se anunţă cu cel puţin doi ani înainte de alegeri la voi când devine clar?
Ștefan Ilie: La noi nu e ca la PSD să decidă autoritar președintele. La noi, liberalii, va decide echipa. Vă pot spune că putem propune o echipă care vor transforma Tulcea într-un oraș european!
Când?
Ștefan Ilie: Dacă voi fi eu cel ales de liberali, voi anunța până la sfârșitul acestui an. Cei care mă cunosc știu că nu voi candida pentru a câștiga notorietate, ci pentru a munci cu responsabilitate pentru tulceni.Trebuie să discut cu familia despre acest pas, o posibilă mutare, etc, dar dacă voi candida voi câștiga. Nu am de gând să mă fac de râs ca primar și să dezamăgesc.
Şi dacă ieşi primar şi ai majoritate PSD în consiliu, ce faci?
Ștefan Ilie: Imposibil dacă ies. Dar dacă am majoritate potrivnică, vor fi cu mine. Nu se pot opune muncii.