Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Spectacol de „Ziua Dobrogei” Spectacol de „Ziua Dobrogei”
Consiliul Județean Tulcea,  Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist Baladele Deltei, organizează joi, 14 noiembrie 2019, începând cu ora 16:00,  la Sala Sporturilor... Spectacol de „Ziua Dobrogei”

Consiliul Județean Tulcea,  Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist Baladele Deltei, organizează joi, 14 noiembrie 2019, începând cu ora 16:00,  la Sala Sporturilor din municipiu, „Ziua Dobrogei” , eveniment ce  marchează  141 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă. Pe 14 noiembrie 1878,  Dobrogea reintra, oficial, în componenţa statului român modern. La acea dată a fost citită la Brăila Proclamația către dobrogeni a Principelui României Carol I de Hohenzollern care consfințea preluarea de către România a administrației Dobrogei. Congresul de pace de la Berlin, din iunie – iulie 1878, a recunoscut dreptul istoric al României asupra ținutului dobrogean.

Organizatorii au pregătit publicului  tulcean un vast program folcloric la care vor lua parte nume cunoscute ale cântecului și jocului tradițional românesc.

Evenimentul va debuta cu intonarea imnului național de către soliștii  Ansamblul Artistic Profesionist  Baladele Deltei, apoi vor urma alocuțiunile oficialităților prezente, iar în cele din urmă vor evolua în fața publicului present : Irina Loghin

 Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”

Soliști vocali Georgeta Nichifor

                           – Laura Feraru

                           – Costel Atanasof

                      – Laura Mocăniță 

Coregrafia prof . Coman Ștefan

Conducerea muzicală prof. Aurelian Croitoru

 AnsamblulFolcloric  „Dorulețul” 

 Coregrafia prof . Coman Ștefan

 Ansamblul Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean ” Deva-Hunedoara

Solist vocal: -Ciprian Roman

 Coregrafia – Mircea Resiga

Dirijor – George Cîlțea

Director- Ciprian Roman

Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești și Ansamblul Folcloric de Dansuri  Populare „Doina Prahovei”

 Soliști vocali: – Gelu Voicu

                                       – Traian Frâncu

                        – Gigi Stoica

                        – Adriana Deaconu

Coregrafia – Marian Marinică

Dirijor – Marian Dovâncă

Director- Vlad  Mateescu

Intrarea la eveniment este liberă.

 Unirea Dobrogei cu Patria Mamă reprezenta, după unirea Moldovei cu Ţara Românească din 1859, o nouă şi importantă etapă în procesul de desăvârşire a unităţii de stat a românilor, proces încheiat prin Marea Unire din 1918.

Manager

Prof. Ștefan Coman