Spectacol de Ziua Națională

    Vineri, pe data de 1 decembrie 2017, mai mulți artiști de talie națională  vor performa în cadrul unui spectacol cu intrarea liberă, organizat de Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic „Baladele Deltei“, care va avea loc la Sala Polivalentă din municipiu. Așadar, începând cu ora 11.30, la Sala Sporturilor din municipiu, va avea loc un spectacol de muzică și dans oferit de Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“, dedicat Zilei Naționale a României.

    Vor evolua, pentru publicul tulcean, Mioara Velicu, Steliana Sima, Gelu Voicu, Laura Lavric, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“, Ansamblul Folcloric „Dorulețul“, Grupul Coral „Magia Deltei“.

    Pe data de 1 decembrie 2017 se împlinesc  99 de ani de la momentul Marii Uniri: este Ziua Națională a României, care marchează unirea României cu Transilvania.

    Sărbătorită începând cu anul 1990, atunci când a devenit sărbătoare națională, 1 Decembrie amintește de evenimentul principal din istoria devenirii României de astăzi – momentul la care Marea Adunare de la Alba Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, cerându-se un singur stat naţional.