Spectacol – lecție de folclor oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” organizează marți, 14 mai 2019, un nou spectacol – lecție de folclor.

Reluate în 2017 după o pauză de șase ani, aceste spectacole aduc arta tradițională a neamului românesc în atenția micilor spectatori care, alături de doamnele educatoare sau învățătoare, dobândesc un bagaj de cunoștințe în acest domeniu. Prin participări la aceste spectacole, copiii au astfel șansa de a deveni în timp iubitori și susținători ai valorilor morale, artistice și tehnice ale comunității locale, ale patrimoniului cultural național și universal.

Spectacolul – lecție de folclor este susținut pentru copiii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 17, unitate care desfășoară acțiunea „Împreună – Cântec, joc și voie bună!”, în cadrul proiectului „Colț de țară minunat – într-un spațiu intercultural”, în care sunt implicate Grădinița Școlii Gimnaziale Baia, Grădinița Panduru, Comunitatea Greacă din Izvoarele, Grădinița Jurilovca și Grădinița Sarichioi.

Micii beneficiari vor participa la un spectacol de folclor muzical – coregrafic care cuprinde în program suite de jocuri populare din unele zone etno – folclorice ale țării, vor primi detalii despre varietatea costumelor populare, le vor fi prezentate de către membrii Orchestrei Ansamblului „Baladele Deltei” diverse instrumente muzicale tradiționale care susțin jocurile și cântecele prezentate în spectacol, vor asculta cântece populare interpretate de soliștii vocali ai Ansamblului Folcloric „Baladele Deltei”. Conducerea muzicală: prof. Aurelian Croitoru; coregrafie: prof. Ștefan Coman.

Cultivarea valorilor și autenticității creației populare contemporane, precum și a artei interpretative profesioniste este unul din obiectivele Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Spectacolul – lecție de folclor se desfășoară, începând cu ora 10.00, în Sala de spectacole a Teatrului „Jean Bart” din municipiu.

 

 

 

 

Manager,

 

Prof. Ștefan Coman