Spectacolul independent „Buzunarul cu pâine” se joacă la „Jean Bart”

JBAFProducţia independentă „Buzunarul cu pâine”, premiată la festivalul bucureştean de teatru „Hyperion iese la Godot”, se joacă, în week-end, la Teatrul „Jean Bart”.

Teatrul independent vine la Tulcea. Publicul dobrogean este invitat, sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului „Jean Bart”, să vizioneze spectacolul „Buzunarul cu pâine”, produs în regim independent la Galați. Un bilet costă 16 lei și poate fi cumpărat de la casa de bilete a teatrului.
Pe un text de Matei Vișniec, spectacolul „Buzunarul cu pâine” este regizat de Vlad Matei Ajder, cunoscut publicul tulcean din anii în care acesta a evoluat pe scena Teatrului „Jean Bart”. Din distribuția spectacolului fac parte tinerii actori Răzvan Clopoțel și Ștefan Aleksandru Forir.
Regizorul propune o abordare realistă şi încărcată de umor a dramei omonime cu final fantastic. Un intelectual de buzunar (Forir) şi un idiot bun ca pâinea caldă (Clopoțel), amândoi purtând zilnic povara vieţii de om al străzii şi a averii pe care o adună din gunoaie, ne arată faţa sordidă a ignoranţei. Au parte de ea şi o împart la rândul lor, fiind condamndaţi de regizor să nu aibă nici timp, nici loc. Cei doi se întâlnesc la sfârşitul fiecărei zile la marginea oraşului şi încep parada prăzii adunate peste zi, ca într-un dans ritualic al codependenţei. Prinşi în acest dans seducător de uşor, ei refuză lupta de a fi mai buni, refuzându-şi umanitatea. Ştefan Aleksandru Forir şi Răzvan Clopoţel reuşesc două roluri de excepţie, cucerind şi revoltând în acelaşi timp.
Spectacolul „Buzunarul cu pâine” a obţinut Premiul Godot la Festivalul „Hyperion iese la Godot” din Bucureşti, ediţia iunie 2015, şi a participat la Festivalul „Tragos” din Tulcea, ediţia septembrie-octombrie 2015.
Producţia a avut premiera în 2014 la Galaţi şi s-a jucat pe scene ale teatrelor independente şi de stat din Galaţi şi din Bucureşti.
Trailerul spectacolului „Buzunarul cu pâine” poate fi vizionat aici https://www.youtube.com/watch?v=pZej4p7I8ow.