Spital de Urgenţă Tulcea va fi reabilitat şi modernizat

 

Sala Mihail Kogălniceanu  a Consiliului Judeţean Tulcea a gazduit ieri o conferinţă de presă cu ocazia lansării Proiectului „Reabilitare şi modernizare Spital de Urgenţă Tulcea”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 3.

Obiectivul general al proiectului îl constituie crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei municipiului şi judeţului Tulcea, prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii sanitare. Obiectivele specifice ale proiectului sunt ridicarea nivelului calitativ al actului medical prin modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe, reabilitarea termică a ansamblului format de Spitalul Judeţean şi Policlinică, pentru reducerea costurilor cu întreţinerea clădirii, scăderea numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte unităţi spitaliceşti şi scăderea timpului necesar pentru diagnosticare şi tratament.

Dacă iniţial termenul de implementare al proiectului era de 12 luni, managerul proiectului Nicu Mihai, a solicitat şi a primit o prelungire de încă patru luni pentru executarea lucrărilor. „S-a prelungit termenul de implementare de la 12 la 16 luni pentru că în ceea ce priveşte lucrările de consolidare, se prinde perioada de iarnă care nu este tocmai favorabilă unor astfel de lucrări. Pentru ca lucrul să fie de calitate şi pentru a putea executa lucrările conform proiectului, termenul a fost prelungi cu încă 4 luni.”

Acest proiect este unul extrem de important pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, şi mai ales a Unităţii de Primiri Urgenţe, pentru că aici avem cam 100-150 de pacienţi pe zi, este unitatea care lucrează 24/24. Modernizarea ei poate însemna şi atragerea unor medici de specialitate în medicina de urgenţă, ceea ce este vital pentru asigurarea unui circuit mai bun al pacienţilor”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, Iosif Roşca.

În cadrul conferinţei de presă, Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea a mai dat o veste bună, existând, în viitorul apropiat, posibilitatea ca şi reabilitarea Spitalului de Psihiatrie să obţină finanţare.