Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ștefan Ilie: „Candidatura mea va fi sigură doar dacă tulcenii vor dori asta“ Ștefan Ilie: „Candidatura mea va fi sigură doar dacă tulcenii vor dori asta“
Președintele PNL Tulcea și totodată primarul comunei Luncavița, Ștefan Ilie, este unul dintre numele vehiculate pentru o candidatură la funcția de primar al municipiului... Ștefan Ilie: „Candidatura mea va fi sigură doar dacă tulcenii vor dori asta“

Ștefan Ilie

Președintele PNL Tulcea și totodată primarul comunei Luncavița, Ștefan Ilie, este unul dintre numele vehiculate pentru o candidatură la funcția de primar al municipiului Tulcea. Cum pănă la alegerile locale mai sunt ceva mai mult de doi ani de zile,liberalii au început deja să dzbată în organizație soluțiile pentru căștigarea alegerilor, iar președintele Ștefan Ilie a anunțat că este dispus să intre în această luptă.

Cât de sigură este candidatura dvs la primăria Tulcea, din cele două aspecte, personal şi politic?

Ștefan Ilie: „Candidatura mea va fi sigură doar dacă tulcenii vor dori asta. Pentru a afla, voi face câteva sondaje. De fiecare dată când am candidat la Luncaviţa, am întrebat înainte cetăţenii dacă mă mai vor sau dacă vor o schimbare. Așa voi face și aici. Cert este că nu voi candida doar ca să mă aflu în treabă și asta este foarte important să cunoască fiecare tulcean. Eu nu voi umfla sondajele ca să mă fac de râs după alegeri, atât timp cât sunt și primarul unei mari comune și președintele unui mare partid!“

Dincolo de faptul că un președinte, ca vector de imagine al  Partidului, trebuie să apară în sondaje, era o cutumă ca el să candideze la pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, de ce aţi prefera o candidatură la Primăria Tulcea?

Ștefan Ilie: „Deoarece Tulcea este cea mai importantă localitate a județului și are nevoie urgentă de o reabilitare generală, ca să mă exprimi în termenii administrativi. Este cartea noastră de vizită, poarta de intrare în Deltă, exponentul care ne reprezintă nu doar în România, dar care suferă extraordinar de mult. Repet, Tulcea are nevoie urgentă de reabilitare!

Iar eu am dobândit o experiență ca primar, așa că întotdeauna trebuie să mă gândesc a candida unde mă pot pricepe cel mai mult“.

Vă temeţi de o confruntare cu Horia Teodorescu în lupta pentru Consiliul Județean?

Ștefan Ilie: „Păi nu e nicio confruntare din păcate. La Consiliul județean candidatura este pe listă și nu uninominală. Dacă dl Teodorescu nu se teme de o confruntare, atunci să propună majorităţii PSD-ALDE și revenirea la candidatură uninominală pentru funcția de președinte a CJ și alegerea primarilor în două tururi, nu într-unul, așa cum este acum!“

Bun, mâine sunteţi primar la Tulcea, ce magie aţi putea face pentru a schimba dezastrul actual, cu bugetul actual, resursa umană actuală, etc?

Ștefan Ilie: „În primul rând aș construi o ECHIPĂ de lucru care să reconstruiască municipiul, să identifice nevoile cetăţenilor, să scrie cereri de finanţare şi care să nu rateze vreun program european sau naţional! Aş lucra permanent cu toate categoriile sociale pentru a descoperi care sunt cu adevărat solicitările acestora, ale oamenilor de afaceri, ale muncitorilor, ale pensionarilor și, foarte important, ale șomerilor, tinerilor, elevilor, etc. Va fi enorm de greu, dar nu imposibil.

Aș folosi exemple de bună practică de la municipii precum Alba, Cluj-Napoca, Sibiu, etc și chiar de la comune ca Luncavița, Dudeștii Noi sau Ciugud“.