Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Stiudiu DWF: Interesul locuitorilor judetului Tulcea pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 7.14%! Stiudiu DWF: Interesul locuitorilor judetului Tulcea pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 7.14%!
Google ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni,... Stiudiu DWF: Interesul locuitorilor judetului Tulcea pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 7.14%!

Rezultatul a aratat si valoarea parlamentarilor tulceniGoogle ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii seo DWF au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Tulcea sunt alesi in Parlamentul Romaniei 7 deputati si 2 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Acelasi numar de demnitari intalnim in judetul Ialomita.
Conform datelor Google, interesul locuitorilor judetului Tulcea pentru politicienii locali a scazut anul acesta cu 7.14%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Tulcea au fost cautate de 1,560 de ori. Acest numar este in scadere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 1,680 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Scaderea plaseaza judetul Tulcea pe locul 21 in topul judetelor cu cele mai mari variatii negative. O scadere mai mare a interesului decat cea a locuitorilor judetului Tulcea pentru politicientii locali o putem sesiza in judete precum Olt (-15.66%) sau Dolj (-16.67%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 65%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 35%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Tulcea in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 37.82%, valoare mai mica fata de media nationala, de 42.19%. Scaderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod negativ numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.