Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Stop violenței și hărțiurii la locul de muncă Stop violenței și hărțiurii la locul de muncă
           A trebuit să vină un guvern condus de un premier social-democrat pentru ca trei ani de demersuri ale societății... Stop violenței și hărțiurii la locul de muncă

Deputat Mirela Furtună

           A trebuit să vină un guvern condus de un premier social-democrat pentru ca trei ani de demersuri ale societății civile să devină realitate în România. România va adera, în sfârșit, la Convenția Organizației Internaționale  a Muncii (OIM) pentru eliminarea violenței și hărțuirii în lumea muncii.

Este un act cu o semnificație specială. Întâi de toate pentru că de mai bine de 20 de ani România nu mai ratificase nicio Convenție cu OIM, cu excepția uneia privind domeniul maritim, iar pe de altă parte pentru că salariații, indiferent de locul de muncă, la stat ori la privat, în ONG-uri sau corporații,  vor fi protejați în fața violenței și a hărțuirii în lumea muncii.          

România era plasată în categoria statelor unde există o violare sistematică a drepturilor lucrătorilor, cu predilecție a femeilor, alături de Ungaria și Grecia.

Prin Legea aprobată azi de Guvern se face un prim pas pentru ca angajatul să fie tratat cu respect. În continuare legislația va fi adaptată corespunzător pentru combaterea cazurilor de hărțuire la locul de muncă și informarea deplină a lucrătorilor cu privire la drepturile lor.

Prin aderarea la Convenție, România, prin guvernul condus de PSD, spune stop violenței și hărțuirii la locul de muncă!

Deputat PSD Tulcea,  Mirela Furtună