Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Tulcea va fi supusă dezbaterii publice Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Tulcea va fi supusă dezbaterii publice
Miercuri, 29 octombrie 2014, la Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea a fost pus în discuție capitolul VI al    “ Strategiei Integrată de Dezvoltare ... Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Tulcea va fi supusă dezbaterii publice

Miercuri, 29 octombrie 2014, la Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea a fost pus în discuție capitolul VI al    “ Strategiei Integrată de Dezvoltare  Durabilă a  judeţului Tulcea pe perioada 2014 – 2020”.

La discuții a participat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, alături de  Vasile Strat și Călin Cosmin Boiangiu, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, d-na Liliana Marinescu, administratorul județului Tulcea,senatorul Trifon Belacurencu și reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Tulcea, coordonată de Dan Drăgan.

După 4 întâlniri de lucru , desfășurate începând cu luna aprilie 2014, documentul programatic a fost completat cu un portofoliu impresionant de proiecte, generat în urma consultării tuturor factorilor de decizie din județ – agenți economici, unități administrativ-teritoriale, servicii deconcentrate.

“ Am ajuns în punctul în care acest document de referință va trebui să fie supus atenție tuturor factorilor interesați din județ și completat punctual, pentru ca strategia să reflecte direcțiile de dezvoltare aferente domeniilor cheie ale județului nostru. Cu sprijinul cetățenilor vom da o formă finală acestui document, sens în care vom  face demersurile necesare pentru inițierea unei hotărâri de consiliu județean privind supunerea documentului unei dezbateri publice. Vom posta documentul pe site-ul Consiliului Județean ,  vom transmite link-ul tuturor factorilor de decizie  și vom face cunoscut demersul nostru prin comunicate de presă ”     a declarat președintele Horia Teodorescu.

Materialul analizat a fost realizat de către Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Tulcea cu  implicarea tuturor actorilor locali din sectoarele și domeniile abordate în  document iar în perioada iulie-august 2014 a fost supus consultării prin postare  pe site-ul Consiliului Județean Tulcea.