Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Oraşul Sulina deţine statutul privilegiat de obiectiv de interes naţional, acordat prin Ordonanta nr. 125 din 31 august 2000, privind declararea oraşului Sulina, judeţul...
Candidatii Avram si Motoc la Sulina

Candidatii Avram si Motoc la Sulina

Oraşul Sulina deţine statutul privilegiat de obiectiv de interes naţional, acordat prin Ordonanta nr. 125 din 31 august 2000, privind declararea oraşului Sulina, judeţul Tulcea, şi a zonei înconjurătoare ca obiectiv de interes naţional, Legea nr. 345 din 6 iulie 2001 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 125/2000 privind declararea oraşului Sulina, judeţul Tulcea, şi a zonei înconjurătoare ca obiectiv de interes naţional.

Conform acestor acte normative, se declară ca obiectiv de interes naţional oraşul Sulina şi zona înconjurătoare delimitată prin anexa OG, în scopul iniţierii şi realizării lucrărilor de restaurare, consolidare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice, precum şi pentru iniţierea şi realizarea lucrărilor publice de reabilitare a construcţiilor, echipamentelor şi infrastructurii.

Pentru coordonarea acestor lucrări şi monitorizarea activităţilor, OG prevedea ca în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, să se constituie prin hotărâre a Guvernului un comitet de coordonare alcătuit din reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale interesate.

Comitetul de coordonare potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 125/200 privind declararea oraşului Sulina, judetul Tulcea şi a zonei înconjurătoare ca obiectiv de interes naţional nu s-a constituit ca atare, deşi prin Hotarârea de Guvern nr. 750 din 14 iulie 2005, privind constituirea consiliilor interministeriale permanente s-a creat un cadru pentru organizarea şi funcţionarea acestuia, prin preluarea Comitetului de coordonare, ca organism interministerial considerat existent la acea dată, de către Consiliul interministerial pentru agricultură, dezvoltare rurală şi mediu.

„Este imperios necesară operaţionalizarea Comitetului, pentru constituirea şi coordonarea utilizării resurselor prevăzute de legislaţia sus-menţionată în vigoare îndeosebi ca surse proprii de finanţare în contextul oportunităţilor oferite de programele şi iniţiativele comunitare, în cadrul strategiilor de dezvoltare a oraşului Sulina. Am mai multe proiecte privind Sulina, atragerea investotorilor și implicit locuri noi de muncă pentru localnici“ a declarat deputatul USL Marian Avram, candidat în Colegiul nr.2 Tulcea.