Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Surprize electorale: AUR a câștigat Primăria Isaccea. PSD- Sulina și Măcin, vechi primari au fost detronați! Surprize electorale: AUR a câștigat Primăria Isaccea. PSD- Sulina și Măcin, vechi primari au fost detronați!
Se conturează surprize mari în unele localități  conform numărătorii paralele provizorii. Astfel, AUR a reușit să câștige Primăria Isaccea, prin Ștefan Neculai, fostul primar... Surprize electorale: AUR a câștigat Primăria Isaccea. PSD- Sulina și Măcin, vechi primari au fost detronați!

Se conturează surprize mari în unele localități  conform numărătorii paralele provizorii.

Astfel, AUR a reușit să câștige Primăria Isaccea, prin Ștefan Neculai, fostul primar Anastase Moraru ( PSD) nu a mai candidat.

PSD a reușit să câștige două orașe cu primar PNL, Sulina- prin Maria Bălan, și Măcin- prin Mihai Duțu, liberalii reușind să îl reconfirme pe Georgian Caraman la Babadag.

Surprinzător, PSD a reușit să câștige comunele Murighiol și Hamcearca, acolo unde liberalii aveau primari cu multe mandate.

La fel, liberalii au câștigat surprinzător la Sfântu Gheorghe și Ostrov și au obținut victorii și la Baia și Mihail Kogalniceanu, Turcoaia.

La Luncavița primarul PSD Aurel Iorga a câștigat un nou mandat, învingându-l pe fratele primarului municipiului, Marian Ilie.

Pe zona Deltei Dunării PSD a câștigat comunele Chilia Veche, Ceatalchioi, Pardina, CA Rosetti, Crișan și după cum am menționat, orașul Sulina, PNL localitățile Maliuc și Sfântu Gheorghe.

La Jurilovca primarul Eugen Ion a obținut 90,6% din voturi! Victorie zdrobitoare și la Mahmudia pentru primarul Ion Șerpescu (PSD), cu aproximativ 80% din voturi.

La Sarichioi candidatul PSD  Vitali Finoghen a câștigat detașat un nou mandat.

La Topolog primarul Laurențiu Ciobanu, candidat independent, a obținut un nou mandat.

Au fost reconfirmati prin vot primarii PSD din  Niculițel și Beștepe, Smârdan și Horia.

După cum am scris deja, la Consiliul Județean Horia Teodorescu a câștigat detașat un nou mandat, la municipiu Stefan Ilie avea o diferență de aproximativ 950 de voturi peste Dragoș Simion, rezultat provizoriu.

In Consiliul Judetean si cel local vor intra se pare doar PSD, PNL și AUR.

Vom reveni și cu alte rezultate.