Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ȚARA ARDE ȘI HOGEA CUMPĂRĂ BORDURI! SUTE DE MII DE EURO PENTRU FIRMA DE CASĂ A PRIMĂRIEI! ȚARA ARDE ȘI HOGEA CUMPĂRĂ BORDURI! SUTE DE MII DE EURO PENTRU FIRMA DE CASĂ A PRIMĂRIEI!
Dacă la capitolul sănătate Hogea își face reclame penibile pozându-se cu donațiile unor diverse asociații caritabile, la capitolul afaceri acestea curg și curg tot... ȚARA ARDE ȘI HOGEA CUMPĂRĂ BORDURI! SUTE DE MII DE EURO PENTRU FIRMA DE CASĂ A PRIMĂRIEI!

Dacă la capitolul sănătate Hogea își face reclame penibile pozându-se cu donațiile unor diverse asociații caritabile, la

capitolul afaceri acestea curg și curg tot spre conturile unor firme de casă ale Primăriei. Firme, normal, prietenoase în campania electorală…
Recent, pe când alte instituții se dau de ceasul morții pentru asigurarea materialelor de protecție și a altor cheltuieli pentru Spital, analize, etc, Primăria a mai încheiat un contract cu celebra firmă de casă Mixtura.

Încă un „mărunţiş “de aproximativ 200.000 de euro, mai exact 983187.47 RON, normal, dați prin procedură simplificată, pentru diverse lucrări prin municipiu.
Nu vă speriați, nu de amploare, mai o bordură, niște asfalt pe după blocuri. cât să nu se vadă prea bine dar să se deconteze…
Obiectul Contractului îl reprezintă „ÎNTREȚINERE, REPARAȚII. – ALEI, TROTUARE ȘI PARCĂRI – MUNICIPIUL TULCEA” respectiv se vor realiza următoarele lucrări: – trotuare: 1760 mp din care: 920 mp trotuare cu grosimea de 2,5 cm și 840 mp trotuare cu grosimea de 4 cm; – alei: 7185 mp cu grosimea de 5 cm; – parcări: 2306 mp cu grosimea de 6 cm; – montat bordura mare nouă: 190 ml; – montat bordură mică nouă: 1513 ml; – ridicat la cota camine: 45 buc.

Ziarul Obiectiv despre  firma Mixtura : Cum se face profitul frumos. Mixtura dintre banii publici şi lucrările de mântuială
Articol arhivă publicat în ziarul Obiectiv

* De ani de zile, Mixtura SRL este una dintre firmele care se ocupă de bună stare a asfaltului din municipiul şi, pe alocuri, judeţul Tulcea
* Interesant este că, în ultimii ani, între 60% şi 90% din cifra de afaceri a firmei Mixtura SRL se realizează din contracte cu autorităţile locale tulcene. În alte părţi asta, s-ar numi o firmă căpuşă.
De ani de zile, Mixtura SRL este una dintre firmele care se ocupă de bună stare a asfaltului din municipiul şi, pe alocuri, judeţul Tulcea. E o firmă micuţă, cu aproximativ 20 de angajaţi, dimensionată numai bine pentru activităţi mărunte, cum ar fi plombarea străzilor. Cum spuneam, an de an această firmă câştigă bani frumoşi exact din activitatea de plombare, majoritatea veniturilor sale fiind alcătuită din contractele cu autorităţile locale.
Astfel, în 2007, Mixtura SRL avut contracte cu municipiul şi cu judeţul Tulcea de 3.480.933 lei, o cifră de afaceri de 5.110.853 lei şi un profit de 1.326.510 lei. În 2008, Mixtura SRL a avut contracte cu municipiul şi judeţul în valoare de 3.295.061 lei, o cifră de afaceri de 5.580.711 şi un profit de 1.760.643 lei. În 2009, ultimul an pentru care există deocamdată date de bilanţ, Mixtura SRL a avut contracte cu municipiul şi judeţul de 4.353.106 lei, o cifră de afaceri de 4.726.824 lei şi un profit de 453.461 lei. În 2010 a avut doar două contracte cu Primăria, în valoare de 1.057.884 lei, iar în 2011 a început bine, obţinând deja un contract de 1.124.261 lei pentru plombarea de străzi.
Că străzile plombate în ultimii 3 ani se macină în aceleaşi locuri, având nevoie de noi reparaţii după fiecare iarnă, este de natura evidenţei. Doar nu s-o apuca cineva acum să facă asfaltări pe străzi necunoscute, unde câinii nu s-au obişnuit cu muncitorii. Mai bine reparăm de mai multe ori în acelaşi loc, în virtutea obişnuinţei.
Interesant este că, în ultimii ani, între 60% şi 90% din cifra de afaceri a Mixtura SRL se realizează din contracte cu autorităţile locale tulcene. În alte părţi, asta
S-ar numi o firmă căpuşă. La noi se cheamă o firmă de succes, care a găsit calea spre a-şi umple conturile în mod constant. Dacă din aceste conturi se mai revarsă ceva prinos şi către binefăcătorii din partidele aflate la putere, nu vedem de ce s-ar supăra cineva.