Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

TAXĂ SPECIALĂ PENTRU TURIȘTII CE SE VOR CAZA LA TULCEA! CE VREA SĂ FACĂ PRIMĂRIA CU BANII TAXĂ SPECIALĂ PENTRU TURIȘTII CE SE VOR CAZA LA TULCEA! CE VREA SĂ FACĂ PRIMĂRIA CU BANII
Primarul Constantin Hogea a inițiat un proiect de hotărâre privind instituirea taxei speciale de promovare a turismului în municipiul Tulcea. Proiectul a fost deja... TAXĂ SPECIALĂ PENTRU TURIȘTII CE SE VOR CAZA LA TULCEA! CE VREA SĂ FACĂ PRIMĂRIA CU BANII

Primarul Constantin Hogea a inițiat un proiect de hotărâre privind instituirea taxei speciale de promovare a turismului în municipiul Tulcea. Proiectul a fost deja în dezbatere publică pană pe data de 10 ianuarie inclusiv, însă pe adresa Primăriei nu a fost transmis nici măcar un singur punct de vedere legat de această inițiativă. Urmează ca proiectul să fie supus aprobării în ședința Consiliului Local.
Primarul propune instituirea unei taxe speciale pentru promovarea turismului, începând cu data de 1 februarie 2020. Taxa se va calcula prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare ce nu include TVA.
Reprezentanții Primăriei spun că instituirea acestei taxe pentru promovarea turismului va duce la o creștere a calității serviciilor, a promovării și dezvoltării activităților cu caracter turistic în municipiul Tulcea.
Suma cheltuită anual din bugetul local pentru promovarea municipiului Tulcea este de aproximativ 250.000 de lei, reprezentând materiale publicitare pentru evenimentele realizate de Primăria Tulcea, soft-uri și albume de promovare, ghiduri, hărți turistice și alte materiale informative (n.r. cine le-o fi văzut?!)
Municipiul Tulcea dispune în prezent de 29 de unități de primire turistică cu un număr mediu de locuri de cazare de 1758 de locuri, cu un tarif mediu de 100/lei pe noapte de cazare și un grad de ocupare în anul 2018 de 25,15%.
Potrivit Institutului de Statistică, numărul mediu de înnoptări ale turiștilor în structurile de cazare din municipiu a fost de 160.062 înnoptări iar durata medie a șederii a fost de 2,7 zile.