Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Taxele şi impozitele datorate de persoane fizice către ANAF se pot plăti și la ghișeele CEC Bank Taxele şi impozitele datorate de persoane fizice către ANAF se pot plăti și la ghișeele CEC Bank
Urmare a emiterii de către Ministrul Finanțelor Publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, a Ordinului nr. 1976/2018 vizând îmbunătățirea cadrului de colectare a contravalorii obligațiilor... Taxele şi impozitele datorate de persoane fizice către ANAF se pot plăti și la ghișeele CEC Bank

Urmare a emiterii de către Ministrul Finanțelor Publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, a Ordinului nr. 1976/2018 vizând îmbunătățirea cadrului de colectare a contravalorii obligațiilor reprezentând impozite, taxe, alte venituri ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat sau a sumelor colectate de instituțiile publice fiscale, CEC BANK vine în întâmpinarea contribuabililor persoane fizice prin extinderea modalităților de plată. Astfel, toate taxele şi impozitele datorate de persoane fizice către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) se pot plăti, începând de luni 11.06.2018 și la ghișeele CEC Bank. Până la sfârşitul acestui an, CEC Bank nu va percepe niciun comision.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunța, în urmă cu trei zile, că persoanele fizice au datorii către stat de 14-15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani, iar Ministerul Finanţelor vrea să stimuleze achitarea lor anul acesta.

“Am vorbit de acest lucru la început acestui an când am făcut declaraţia unică şi la acea dată vorbeam de restanţe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili. Şi atunci e normal ca fiecare să ştie într-un final ce are de dat către stat şi undeva prin toamnă să avem o centralizare a acestor informaţii fiscale pentru care fiecare contribuabil să aibă această imagine. După care e normal, ca şi stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar şi contribuabilul trebuia să ştie foarte bine legea şi să plătească faţă de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an”, a spus Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.