Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„TINEreţea Tulcea în acţiune- ediţia a III-a” „TINEreţea Tulcea în acţiune- ediţia a III-a”
În perioada 2-19 septembrie 2021, Asociația Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers) implementează proiectul „TINEreţea Tulcea în acţiune- ediţia a III-a”, cu sprijinul financiar... „TINEreţea Tulcea în acţiune- ediţia a III-a”
În perioada 2-19 septembrie 2021, Asociația Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers) implementează proiectul „TINEreţea Tulcea în acţiune- ediţia a III-a”, cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea.

Grupul țintă este format din 16 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani din municipiul Tulcea. 

Scopul proiectului îl constituie stimularea implicării tinerilor în viaţa comunităţii, prin dobândirea de competenţe specifice educaţiei non-formale.

Obiectivele specific ale proiectului sunt:

O.S.1- dezvoltarea de competenţe în utilizarea  Photovoice și Advocacy ,ca instrumente de promovare a comunităţii, pentru 16 tineri din municipiul Tulcea

O.S .2 – menţinerea activă a secţiunii tulcene a TINEreţea- rețeaua de formatori constituită de Ministerul Tineretului și Sportului în anul 2016, prin utilizarea lucrătorilor de tineret din reţea pentru formarea gratuită a 16 tineri din municipiul Tulcea 

În primul week-end din cadrul proiectului a fost organizată o întâlnire în  cadrul căreia  membrii grupului țintă  au fost familiarizaţi cu instrumente de sensibilizare a opiniei publice și marketing al comunității.Ulterior procesului de instruire, tinerii vor face incursiuni în Tulcea și Sulina și vor realiza fotografii pe care le vor procesa, pentru a evidenția modul în care imaginea unui oraș se poate îmbunătăți.

Impactul asupra participanţilor va consta în dezvoltarea de competenţe, care vor permite grupului ţintă să se implice ulterior în viaţa comunităţii prin realizarea unor activităţi similare, de care vor beneficia copii sau tineri din acelaşi oraş.

În cadrul proiectului se va realiza o colecție de imagini din Tulcea și Sulina, care vor evidenția potențialul turistic și cultural al celor două localități.

De asemenea, proiectul se dorește a fi o continuare a activității inițiată în anul 2016 de DJST Tulcea și TINErețea- rețeaua de formatori constituită de Ministerul Tineretului și Sportului, respective asistenţa şi suportul acordat gratuit tinerilor de către lucrătorii de tineret membri în reţea.

Valoarea totală a proiectului este de 5104 lei, din care 4560 lei reprezintă co-finanțarea asigurată de DJST Tulcea iar 544 lei aportul financiar al Centrului EU divers.

 

Echipa EU divers