Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Tineri ucraineni în vizită la Consiliul Județean Tulcea Tineri ucraineni în vizită la Consiliul Județean Tulcea
Joi, 27 octombrie 2022, secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai, alături de directorul executiv al Direcției Economice, Buget Finanțe și Administrativ, Nicoleta Anton... Tineri ucraineni în vizită la Consiliul Județean Tulcea

Joi, 27 octombrie 2022, secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai, alături de directorul executiv al Direcției Economice, Buget Finanțe și Administrativ, Nicoleta Anton și de alți reprezentanți ai Executivului Consiliului Județean Tulcea, a primit o delegație de 60 de tineri români și ucraineni, în cadrul unui proiect Erasmus+, implementat de Uniunea Ucrainenilor din România.

Proiectul cuprinde 30 de tineri din Ucraina și 30 de tineri din România, scopul acestuia fiind de a-i familiariza cu tot ce înseamnă cetățenia europeană și valorile europene. De asemenea, proiectul urmărește crearea de conexiuni între comunitatea ucraineană din România și tinerii din Ucraina, pentru promovarea, păstrarea și schimbul de obiceiuri, tradiții, respectiv promovarea identității etnice și naționale.
Cu prilejul întâlnirii, reprezentanții Consiliului Județean au prezentat activitatea instituției răspunzând în acest sens întrebărilor oaspeților.
„Vă adresez bun venit la Tulcea și din partea domnului președinte Horia Teodorescu și vă doresc o ședere cât mai plăcută la noi. Consiliul Județean Tulcea este principala instituție din județ, practic vă aflați în sala Parlamentului județean, locul în care se iau deciziile pentru principalele domenii de activitate pentru dezvoltarea județului. Instituția noastră nu a rămas impasibilă față de evenimentele din țara vecină, astfel că, din luna martie, alături de Asociația Comunelor din România, Filiala Tulcea, a dezvoltat un hub de logistică umanitară. Este singurul depozit din zona noastră, care implică un lanț umanitar de aprovizionare care livrează urgent și direct ajutoare în sudul Ucrainei, în regiunile cele mai afectate de război. Acestui demers i s-au alăturat numeroase organizații umanitare internaționale, astfel că până în prezent au fost trimise în regiunile din vecinătatea noastră peste 500 de tiruri de ajutor umanitar“, a declarat cu acest prilej secretarul general al județului, Marius Cristi Mihai.