Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

TRAI NENEACĂ: GUVERNATORUL DELTEI, VIZITE DE LUCRU ÎN VIETNAM, CHINA DAR ȘI LA ZIUA PĂDURARULUI, LA CHIȘINĂU! TRAI NENEACĂ: GUVERNATORUL DELTEI, VIZITE DE LUCRU ÎN VIETNAM, CHINA DAR ȘI LA ZIUA PĂDURARULUI, LA CHIȘINĂU!
Funcția de guvernator a fost mereu una cu diverse beneficii, mai ales pentru cei ce nu au avut parte în carieră de multe privilegii,... TRAI NENEACĂ: GUVERNATORUL DELTEI, VIZITE DE LUCRU ÎN VIETNAM, CHINA DAR ȘI LA ZIUA PĂDURARULUI, LA CHIȘINĂU!

Guvernatorul, un fel de terminator al Deltei Dunarii

Funcția de guvernator a fost mereu una cu diverse beneficii, mai ales pentru cei ce nu au avut parte în carieră de multe privilegii, pe lângă salariul de zeci de mii de lei echivalent funcției de subsecretar de stat: mașină de serviciu, cazare, dar în special plimbări gratis peste hotare!

De menționat că vizitele efectuate de guvernator în străinătate nu au fost popularizate prin comunicate de presă, nici măcar menționate pe site-ul propriu, fiind practic trecute sub tăcere. Informațiile despre acete  plimbări au fost obținute în urma unei solicitări oficiale pe Legea 544.
Dacă parcurgem lista deplasărilor efectuate de deocamdată actualul guvernator Mălin Mușetescu, probabil vă veți întreba ce legătură sau ce beneficii au avut asupra Deltei Dunării…
Vorbim de deplasări, printre altele, în China, scopul fiind scurt şi cuprinzător: vizită de cooperare!
Apoi de două vizite în Vietnam, tot pentru bună cooperare dintre cele două popoare, ar mai fi o vizită în Scoția, la adunarea generală Europarc, tot un fel de coperare internațională dar într-o zonă cu mult malț, deplasări la Torino, Viena, în Olanda și Croația, dar și mai pe aproape, la Odessa, Izmail, Sofia.
De remarcat ar fi și vizita guvernatorului la Chișinău, acolo unde a participat la un simpozion dedicat lucrătorului în silvicultură.
După cum precizează guvernatorul Mușetescu, „deplasarea în străinătate a domnului guvernator se face conform procedurilor Ministerului mediului, având în vedere că este și subsecretar de stat. Participarea se face pe bază de invitație “.