Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Transport de pește fără documente legale Transport de pește fără documente legale
În data de 29.09.2016, în jurul orei 13.20, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control în zona de competență,... Transport de pește fără documente legale

frontieraaÎn data de 29.09.2016, în jurul orei 13.20, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control în zona de competență, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român C.S., în vârstă de 61 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.

În urma verificării autoturismului, în portbagaj, a fost descoperită cantitatea de 309,3 kilograme pește proaspăt din speciile crap, șalău subdimensionat și novac, pentru care conducătorul auto a prezentat documente de transport ce nu respectau condițiile legale conform legislației în vigoare.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de pește, care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale. Autoturismul marca Opel Zafira, evaluat la aproximativ 12.150 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă, iar în cauză a fost întocmită lucrăre penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘omisiunea în tot sau în parte a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate’, faptă prevăzută și sancționată de art. 9, li. b din Legea 241/2005, spune purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, subinspector de polițienAlexandru ION.