Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat patru bărbaţi care transportau peste 100 kilograme de peşte fără a deţine documente de...
Prinşi cu peşte în portbagaj

Prinşi cu peşte în portbagaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat patru bărbaţi care transportau peste 100 kilograme de peşte fără a deţine documente de provenienţă.

 Pe drumul Agighiol Sarinasuf, poliţiştii de frontieră au oprit o Dacia Logan condusă de un bărbat de 62 de ani din Frecăţei. În maşină au găsit 64 de kilograme de peşte proaspăt din specia ştiucă, şalău, crap, caras, singer şi biban, în valoare de aproximativ 450 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

În zona Portului Isaccea, a fost verificat un autoturism condus de un bărbat de 44 ani, care transporta în doi saci de rafie cantitatea de 42,5 kilograme de peşte din specia somn şi cegă fără documente de provenienţă. Cantitatea de peşte din specia somn a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare, iar bucăţile de sturion din specia cegă au fost redate mediului natural în prezenţa unui reprezentant ANPA. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „procurare şi transport a peştelui fără documente legale” şi „pescuitul sturionilor în alt scop decât repopularea apelor“.