Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Trei arestați după scandalul de la sala de jocuri de pe strada Babadag Trei arestați după scandalul de la sala de jocuri de pe strada Babadag
În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind săvârșirea de către 6 inculpați majori a infracţiunilor de tulburare a... Trei arestați după scandalul de la sala de jocuri de pe strada Babadag

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind săvârșirea de către 6 inculpați majori a infracţiunilor de tulburare a ordinii  și liniștii publice, de încăierare și de port fără drept de obiecte periculoase.

          Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în noaptea de 08/09.01.2024 inculpații B.S.J și  M.I.A , pe fondul unei stări conflictuale preexistente și a neînțelegerilor iscate în incinta unei săli de jocuri de noroc de pe str.  Babadag din Tulcea, cu o terță persoană cunoscută inculpaților, discuțiile au degenerat într-o stare conflictuală  care a culminat, în urma solicitării intervenției în conflict și a  inculpaților C.I.B., C.O., B.Z.C. și S.E., rude ale persoanei agresate și totodată membrii ai aceleiași etnii,  cu o încăierare a celor șase inculpați, în fața sălii de jocuri de pe str. Babadag, în cadrul căreia inculpații s-au agresat fizic și verbal în mod reciproc, cauzând astfel tulburarea ordinii și liniștii publice  și totodată indignarea locuitorilor de pe str. Babadag din Tulcea.

          Urmare a desfășurării unor activități specifice de urmărire penală și efectuarea la data de 31.01.2024 a patru perchiziții domiciliare, s-a procedat la identificarea persoanelor implicate în activitatea infracțională din noaptea de 08/09.01.2024 din zona centrală a mun.. Tulcea și la  reținerea pentru o durată de 24 de ore  a trei dintre inculpați.

           Întrucât faptele inculpaților prezintă pericol pentru ordinea publică, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat propunere de arestare preventivă a inculpaților B.S.J, S.E. și  M.I.A, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar la data de 01.02.2024 inculpaților le-au fost emise mandate de arestare pe o durată de 30 de zile.

          Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale . 

 Facem  precizarea    măsură luată faţă de inculpați  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” transmite purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, prim procuror Dan Stepanencu.