Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o ambarcaţiune de agrement care a părăsit apele teritoriale ale României în zona...

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o ambarcaţiune de agrement care a părăsit apele teritoriale ale României în zona canalului Musura din Delta Dunării.

În jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră de la Chilia au observat o ambarcaţiune de agrement tip Beta, sub pavilion România, care a intrat în apele teritoriale ale R. Ucraina în zona canalului Musura. Informaţia a fost transmisă colegilor de la S.P.F. Sulina care au pornit în urmărirea ambarcaţiunii. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că în ambarcaţiune se aflau trei turişti români, Grigore Beniamin de 32 ani, Grigore Adrian de 49 ani şi Zaicaş Dionisie de 23 ani, din municipiul Braşov, care au declarat faptul că au venit în Delta Dunării pentru a pescui.

Cele trei persoane au invocat faptul că nu cunosc configuraţia zonei, fiind pentru prima dată când navigă pe canalul Musura.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor ambarcaţiunea şi motorul acesteia de 100 CP tip Yamaha, valoarea bunurilor fiind de aproximativ 3.500 de euro.

Turiştii români sunt cercetaţi pentru infracţiunea de „ieşire/intrare din/în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”.