Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

TREI PRIMĂRII TULCENE SANCŢIONATE DE A.E.P.! TREI PRIMĂRII TULCENE SANCŢIONATE DE A.E.P.!
Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 25-29 august 2014, un număr de 141 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective... TREI PRIMĂRII TULCENE SANCŢIONATE DE A.E.P.!

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 25-29 august 2014, un număr de 141 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora au fost aplicate 55 de sancțiuni, 23 dintre acestea concretizându-se prin amenzi, iar 32 prin avertismente.

Filiala Sud-Est a Autorității Electorale Permanente a aplicat 7 avertismente și 2 amenzi în cuantum de 1000 lei, respectiv 1200 lei, pentru încălcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare:

 

Județ

Instituția controlată

Sancțiune aplicată
Tulcea Primăria Turcoaia

Avertisment

Tulcea Primăria Isaccea

Avertisment

Tulcea Primăria Valea Teilor

Avertisment

Galați Primăria Priponești

Avertisment

Galați Primăria Priponești

Avertisment

Galați Primăria Munteni

Amendă 1000 lei

Galați Primăria Munteni

Avertisment

 Galați Primăria Bălășești

Amendă 1200 lei

Galați Primăria Smulți

Avertisment

 

Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective:

 • îndrumarea privind utilizarea Registrului electoral;
 • verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale;
 • verificarea modului de întocmire a listelor electorale;
 • verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate;
 • verificarea modului de actualizare a listelor electorale;
 • verificarea efectuării de comunicări către judecătoria competentă teritorial cu privire la modificările operate în exemplarul listei electorale existent la primărie;
 • respectarea de către primar a obligaţiei de a pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente şi de soluţionare a întâmpinărilor privind omisiunile;
 • înscrierile greşite sau erorile din listele electorale;
 • verificarea modului de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală;
 • obţinerea de informaţii privind integritatea şi modul de confecţionare a materialelor de logistică electorală (urne, cabine de vot etc.);
 • respectarea hotărârilor adoptate de A.E.P.;
 • instruirea primarilor privind atribuţiile stabilite în sarcina acestora de Legea nr. Legea nr. 370/2004 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Președintele României, cu modificările și completările ulterioare.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze aceste controale pentru a pregăti cadrul potrivit desfășurării alegerilor prezidențiale de anul acesta.

Direcția comunicare și relații externe