Trei străzi din municipiu au trecut la Consiliul Județean Tulcea pentru reabilitare

cjS-a votat în ședința extraordinară: strada Bacului, strada Viticulturii și strada Orizontului (conform ultimelor modificări) au fost preluate de Consiliul Județean.

 Marți, de la ora 12.00, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, legislativul a aprobat proiectul de hotărâre „pentru modificarea anexelor nr. 1 și 2 la Hotărârea Consiliului Județean Tulcea nr. 10/2017 privind aprobarea modificării traseului și lungimii drumului județean DJ222N, Tulcea – Ceatalchioi – Pardina – Chilia Veche, prin încadrarea în categoria funcțională a drumurilor de interes județean, a drumurilor de interes local – Strada Viticulturii, Strada Orizontului și Strada Bacului din municipiul Tulcea“.

După cum a explicat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, cele trei străzi urmează să treacă în administrarea Consiliului Județean Tulcea pentru a asigura conexiunea DJ 222 N (Tulcea- Chilia) cu o rețea TET-T (reprezentată, la noi în  județ, de drumul spre Brăila), regulă esențială pentru eligibilitatea acestui proiect pe Programul Operațional Regional.

„Noi am dat o hotărâre de Consiliu Județean (H.C.J. nr. 10/2017) prin care primăria ne-a transmis cele trei străzi, dar, întrucât acestea nu erau intabulate, s-a procedat la realizarea unor noi măsurători. În urma intabulării au apărut anumite modificări, astfel că a fost necesară reluarea procedurii privind aprobarea preluării străzilor Bacului, Viticulturii, Orizontului. Așadar, este necesară aprobarea acestor modificări, în contextul în care în cursul zilei de joi trebuie să ajungem la București pentru a depune documentația“, a declarat, în timpul ședinței, directorul Direcției de Investiții, Fonduri Externe și Managmentul Proiectelor, Nicu Mihai.

Conform raportului de specialitate, prin Hotărârea Consiliului Județean Tulcea nr. 10 din 27 ianuarie 2017, cu acordul Consiliului Local Tulcea exprimat prin Hotărârea Consiliului Local Tulcea nr. 20 din 26 ianuarie 2017, au fost preluate din domeniul public al municipiului Tulcea, trecute în domeniul public al județului Tulcea și încadrate în categoria funcțională a drumurlor de interes județean a drumurilor de interes local: strada Viticulturii, strada Orizontului si strada Bacului.

„Pentru realizarea conexiunii cu rețeaua TEN-T a fost necesară schimbarea originii (km.0+000) a drumului județean de la intersecția cu DJ222C în intravilanul municipiului Tulcea, la intersecția strazii Viticulturii cu DN22 (strada Babadag, zona PECO)“, se mai arată în raportul de specialitate.

 

 

Tot în ședința extraordinată de marți după amiază a fost aprobată și modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Tulcea nr. 57/05.07.2001 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al judeţului Tulcea, cu modificările şi completările ulterioare (preluarea celor trei străzi, conform măsurătorilor topografice).

 

Proiectele au fost aprobate în unanimitate de consilierii județeni prezenți în sala de ședințe.