Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament“, spune Marius Niculescu, purtător...
Plasele au fost confiscate

Plasele au fost confiscate

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament“, spune Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

 Ieri, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea au acţionat pe lacul Carabair din judeţul Tulcea, unde au verificat o ambarcaţiune tip lotcă din fibră de sticlă în care se aflau un bărbat în vârstă de 54 ani şi unul în vârstă de 63 ani.

În urma controlului au fost descoperite 16 plase monofilament în lungime de 872 metri şi cantitatea de 45 kilograme peşte.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea au identificat un bărbat în vârstă de 33 ani care transporta cu un atelaj hipo 10 plase monofilament în lungime de 385 metri şi cantitatea de 65 kilograme peşte din specii diferite.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării barca, atelajul hipo şi plasele monofilament, bunuri evaluate la aproximativ 2.650 lei, iar cantitatea de peşte, evaluată la 475 lei a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.