Trei ucraineni au venit să braconeze la Sulina FOTO

Ieri, în baza unor informaţii de la SCOMAR frontieriştii de la Sulina au verificat, la aproximativ 23 de mile marine travers de Canalul Sulina, ambarcaţiunea „Yazp” sub pavilion Ucraina, cu trei cetăţeni ucraineni la bord.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 205 kilograme de peşte din speciile calcan, rechin şi pisică de mare, evaluată la aproximativ 2.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare în conformitate cu prevederile legale.

În ambarcaţiune au mai fost găsite un motor de barcă ataşabil marca Suzuki de 140 CP, un aparat GPS marca Garmin, o elice de rezervă, 2 rame şi un recipient cu 70 de litri de combustibil, bunuri cu o valoare de aproximativ 20.000 lei care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au escortat ambarcaţiunea până la sediul componentei navale a Gărzii de Coastă din Sulina în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun. Cei trei cetăţeni ucraineni, domiciliaţi în regiunea Odessa din Ucraina, vor fi cercetaţi pentru nedeţinere a licenţei de pescuit comercial şi pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.