Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Procurorii tulceni au dispus trimiterea în judecată a lui Aurel Dohotaru, acuzat de evaziune fiscală, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată,...

Procurorii tulceni au dispus trimiterea în judecată a lui Aurel Dohotaru, acuzat de evaziune fiscală, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, determinarea înregistrării la Registrul Comerţului a unui act constitutiv fals sub aspectul sediului social şi abuz de încredere.

Aurel Dohotaru a falsificat, la data de 10 aprilie 2009, semnătura unei persoane pe un contract de comodat încheiat între aceasta şi societatea administrată de câtre învinuit, pe care ulterior l-a folosit la Registrul Comerţului Tulcea pentru declararea sediului social şi înregistrarea firmei. Inculpatul a declarat un sediu fictiv, unde nu şi-a desfăşurat niciodată activitatea comercială, în scopul de a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiare, făcând astfel imposibil orice control al activităţii societăţii. În desfăşurarea activităţii, învinuitul, în calitate de administrator, în perioada iulie – septembrie 2009, a reţinut şi nu a virat, în cel mult 30 de zile de la data scadenţei, impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, modalitate prin care a produs un prejudiciu bugetului consolidat de stat de 4.215 lei, prejudiciu ce nu a putut fi recuperat până la finalizare urmăririi penale. De asemenea, s-a mai reţinut că la data de 15.09.2009 societatea comercială administrată de câtre învinuit a ridicat trei echipamente eoliene şi accesoriile acestora de la un partener de afaceri pentru a le repara şi ulterior a refuzat restituirea acestora, cauzând un prejudiciu de 15.838 lei.