Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Tulcea, în a doua jumătate a clasamentului național cu cei mai fericiți români Tulcea, în a doua jumătate a clasamentului național cu cei mai fericiți români
Tulcenii au votat facilitățile medicale și pe cele educaționale pe care le au la dispoziție, precum și costul general al vieții, liniștea și calitatea... Tulcea, în a doua jumătate a clasamentului național cu cei mai fericiți români

Tulcenii au votat facilitățile medicale și pe cele educaționale pe care le au la dispoziție, precum și costul general al vieții, liniștea și calitatea aerului de care se pot bucura, iar rezultatele au situat Tulcea pe locul 29 din cele 41 de reședințe de județ. Românii și-au ales cartierele, orașele și regiunile favorite din țară, iar zona Transilvaniei ocupă un loc fruntaș în preferințele lor. Cel mai amplu studiu despre locuire din România, realizat conform celor zece criterii create și analizate de Storia.ro, în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, a ajuns la final.

Studiul „Orașe și cartiere din România”, disponibil pe platforma de anunțuri dedicată exclusiv sectorului imobiliar, a analizat, pe tot parcursul desfășurării sale, percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor în care aceștia locuiesc, având în vedere zece criterii: siguranța, costul general al vieții, facilitățile medicale, educația, calitatea aerului, curățenie, recreere, accesul la magazine și restaurante, servicii de transport și nivelul de liniște.

Astfel, românii au votat Brașovul ca fiind cel mai avantajos oraș din țară, iar Transilvania cea mai bună regiune în care ai putea locui. Următoarele locuri de pe podium sunt ocupate de Oradea și Cluj-Napoca. Clasamentul continuă cu orașele Sibiu, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timișoara, Târgu Mureș. Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase orașe din țară sunt Alexandria, Focșani, Brăila, urmate de Călărași, Satu Mare, Bacău, Giurgiu, Zalău, Galați și Buzău, în această ordine, conform voturilor celor care au participat la studiu.

„Această analiză este cel mai amplu studiu de percepție efectuat în România pe tema criteriilor relevante în alegerea unei locuințe. Volumul eșantionului – aproape 260.000 de respondenți – și marja de eroare de 0.2%, comparativ cu media de +/- 3% utilizată de regulă în sondaje, dau greutate și precizie rezultatelor și ne fac să ne apropiem de studiile de tip big data”, a spus Dan Petre, Business Developer D&D Research.