Tulcea sărbătorește 25 de ani de inovare Step by Step în educație

Vineri, 25 Octombrie 2019, Grădinița cu Program Prelungit Step by Step Nr.3 Tulcea a marcat 25 de ani de implementare a alternativei educaționale Step by Step în Romania. 

În 1994, Grădinița Nr.3 intra în acest program inovator pentru educație, alături de doar câteva unități de învățământ preșcolar din țară. În 1996 prin dedicarea educatorilor de atunci, prin curajul directorului Ana Pantea și sprijinul inspectorului general Mihai Albotă, unitatea de învățământ devine Grădiniță Model de Training. Cei 25 de ani de Step by Step în Romînia au marcat pozitiv învățământul românesc, nu doar pe cel tulcean, multe dintre practicile alternativei fiind preluate în învățământul tradițional, fapt ce face dovada calității și inovării în educație.

Cu prilejul acestui moment aniversar, ce poartă în spate munca și pasiunea unor oameni care și-au asumat misiunea de a deschide noi orizonturi în educația timpurie, au fost organizate la nivelul grădiniței o serie de activități. Dimineața, preșcolarii grădiniței au defilat pe străzile orașului cu stegulețe și baloane, împărtășind bucuria sărbătoririi printr-un flash mob, în Piața Civică. 

În după-amiaza zilei, în cadul grădiniței a fost organizată o reuniune aniversară cu personalul unității de învățământ (directori, educatoare, ajutoare de educatoare, personal de îngrijire și administrativ, părinți, copii), care de-a lungul anilor au contribuit la scrierea poveștii Step by Step în care motto-ul ”Născut pentru a reuși” a devenit realitate. 

La eveniment au fost prezente doamna Ioana Herseni, șef Departement Educație din cadrul Centrului pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step București și doamna Lucica Popișcă, Inspector Școlar General. Invitații au fost încântați cu un program artistic susținut de preșcolarii grădiniței și au avut parte de momente emoționante, prin vizionarea unei prezentări de fotografii din arhiva grădiniței, care au reînviat momente importante, ce au marcat de-a lungul anilor cariere de dascăli, ani de copilărie și nu în ultimul rând dezvoltarea alternativei Step by Step în comunitatea educațională tulceană. 

Marinela Peiciu

Formator național Step by Step