„Tulcea trebuie să aibă statut de judeţ turistic”

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, miercuri, începând cu ora 13.00, la o conferință de presă pe tema proiectului de investiții în turismul cultural și religios – reabilitarea monumentului paleocreștin de la Niculițel.

Este vorba despre un proiect cu o valoare totală de peste 11 milioane de lei, bani proveniți de la Uniunea Europeană, care se vor duce spre promovarea patrimoniului din județul Tulcea.

„Este extrem de important să dăm judeţului Tulcea statutul de judeţ turistic şi avem posibilităţi multiple să facem acest lucru. În perioada următoare de finanţare vor fi alocate fonduri în acest sens, iar o componentă importantă a dezvoltării turistice este aceea a conservării patrimoniului“, a declarat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Şeful administraţiei judeţene a menţionat, de asemenea, faptul că punerea în valoare a patrimoniului cultural (care va completa bogăţia naturală a acestui judeţ) ar putea constinui o componentă importantă în dezvoltarea economică.

Stadiul lucrărilor

În cadrul conferinței de presă, reprezentanții Consiliului Județean, instituția care implementează acest proiect, au discutat despre stadiul lucrărilor la momentul de față.

În acest sens, amintim faptul că în data de 4 aprilie 2014 a fost semnat contractul cu  firma care va executa lucrările (S.C. Coral S.R.L.), iar la data de 8 aprilie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. La momentul de față, conform unei analize, progresul fizic al proiectului este de 35%.

Proiectul are o durată de implementare de 28 de luni, astfel că, cel mai probabil, bazilica va putea fi vizitată de turiști începând cu anul 2016.