TULCENI TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ PENTRU OPERAŢIUNI CU PRODUSE DE TIP ETNOBOTANIC

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au finalizat cercetările şi au dispus sesizarea instanţei de judecată cu privire la săvârşirea  infracţiunilor de constituire/aderare la un grup infracţional organizat şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, de către trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, toţi din municipiul Tulcea.

La data de 25 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea cu sprijinul poliţiştilor rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea, au surprins în flagrant doi bărbaţi, în timp ce deţineau asupra lor şi în autoturismul cu care se deplasau 406 pliculeţe conţinând fragmente vegetale, susceptibile a fi produse etnobotanice.

Cercetările efectuate în cauză au stabilit faptul că cei doi bărbaţi ar fi procurat pliculeţele de la o altă persoană din municipiul Tulcea şi intenţionau să  le vândă.

În timpul cercetărilor fată de cei trei bărbaţi a fost dispusă măsura arestului preventiv.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I.