Tulcenii, activi pe net, lipsă la stabilirea taxelor și impozitelor locale….

   Dacă pe internet mulți viteji se arată, specialiști în orice și nimic în realitate, vorba lui Umberto Eco, la dezbaterea publică privind proiectul de hotărâre pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2019 s-a prezentat un sigur om de afaceri… și cam atât!

   Mai exact, la dezbaterea publica organizată luni de Primarie, anunțul fiind făcut public de o lună, au participat reprezentanții Primăriei, în frunte cu primarul Constantin Hogea, consilierii locali Dorin Țiu, Cezar Marin și Daria Ardeleanu-consilieri locali PSD, și doamna Paulina Munteanu, om de afaceri, proprietarul clădirii fostei Centrale a Deltei.

   În rest, nici un simplu cetățean, nici un reprezentant al partidelor politice care se bat cu pumnul în piept pe Facebook și oferă zilnic sfaturi și soluții virtuale degeaba, nici alți oameni de afaceri care se plâng de taxe și impozite, zero barat!

   In aceste condiții, a fost discutată doar problema ridicată de doamna Munteanu, respectiv problemele întâmpinate în renovarea clădirilor de patrimoniu și taxele plătite în special pentru clădirile monument în care nu se desfășoară activități economice. În lipsa întrebărilor sau mai exact a persoanelor care sa fie interesate și în realitate, nu doar pe Facebook, de taxele și impozite locale, consilierii și angajații Primăriei au mai discutat amical despre taxele pentru gunoi.

   În alta ordine de idei, după cum a declarat primarul Hogea: „Noi nu propunem nici o majorare, doar această indexare obligatorie cu rata inflației furnizată de Ministerul Finanțelor Publice “.