Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Tulcenii au obtinut 9 medalii la Campionatului Mondial KWF de karate kyokushin, kata si kumite Tulcenii au obtinut 9 medalii la Campionatului Mondial KWF de karate kyokushin, kata si kumite
In perioada 16 – 18.11.2023 in Arnehm, Olanda a avut loc editia a IV -a a Campionatului Mondial KWF de karate kyokushin, kata si kumite... Tulcenii au obtinut 9 medalii la Campionatului Mondial KWF de karate kyokushin, kata si kumite
In perioada 16 – 18.11.2023 in Arnehm, Olanda a avut loc editia a IV -a a Campionatului Mondial KWF de karate kyokushin, kata si kumite destinat juniorilor si seniorilor. La startul competitiei s-au inscris peste 700 de sportivi din 36 de tari, din 4 continente. Romania a participat cu un lot  format din 14 sportivi, din care 4 de legitimati la Nippon Budo Sport si Palatul Copiilor Tulcea.
Rezultatele sportiviilor nostri au fost:
La proba de kumite , Vlad Uncu s-a clasat pe locul 2 mondial, la categoria Under 21 masculin, – 90 kg, dupa 3 meciuri pierzand in finala in urma unei accidentari la mana dreapta.
Ceilalti sportivi, Albert Panuta, Gheorghita Irina si Delia Covring pierzand  din primul tur al competitiei la decizie.
La proba de kata, Irina Gheorghita s-a clasat pe locul 6, si Albert Panuta pe locul 7.
Rezultatele finale a sportiviilor romani, au fost 3 medalii de aur, 4 medalii de argint si 2 de bronz, iar in urma rezultatelor, Romania s-a clasat pe locul 8.
„O competitie puternica, bine organizata cu sportivi foarte bine pregatiti, toata competitia s-a desfasurat 2 zile pe 6 suprafete de lupta datorita numarului mare de participanti.  Datorita ca s-a intins pe parcursul a 3 zile, a fost foarte obositor pentru sportivi, antrenori dar si arbitrii , probabil din acest motiv au fost unele decizii cu semnul intrebarii.
Sportivii romani s-au comportat exceptional de bine, cu multa atitudine, spirit, tehnica dar si cu dorinta de a dovedi ca pot obtine victoria, chiar daca nu s-a putut peste tot.
Cu aceasta competitiie am incheiat anul competitional 2023, care a fost un an foarte greu competitional dar si cu multe rezultate pe masura.
Felicitari maxime sportiviilor, sunt foarte mandru de parcursul lor in care au dovedit ca se pot masura cu oricine chiar si cu sportivi din tari cu multa traditie. Toate cheltuielile pentru deplasare la aceasta competitie au fost suportate de catre familii, din acest motiv doresc sa le multumesc parintiilor pentru tot sprijinul oferit neconditionat, a transmis sensei Nicolae Pănuță,SECRETAR GENERAL F.R.K.K.,PRESEDINTE CLUB NIPPON BUDO SPORT,SENSEI 4 DAN I.K.O. KYOKUSHINKAIKAN UNION.