Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Prin anii ´90, un serial de televiziune american atrăgea atenţia în mod deosebit cinefililor. Este vorba de” Twin Peaks”, în regia lui David Lynch...
PDL deghizat in PPDD la Tulcea

PDL deghizat in PPDD la Tulcea

Prin anii ´90, un serial de televiziune american atrăgea atenţia în mod deosebit cinefililor. Este vorba de” Twin Peaks”, în regia lui David Lynch şi Mark Frost, un fel de thriller cu finaluri de episod cu totul inedite şi cu evoluţii ale acţiunii ce te lăsau cu gura căscată. Una dintre afirmaţiile din film era” lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi”, demonstrată ulterior prin întreaga desfăşurare a peliculei.

Cam aşa se întâmplă lucrurile şi în politica românească cu acest partid apărut peste noapte în studiourile Zero TV, după nopţi alocate insomniacilor cu emisiuni în căutarea Elodiei. Traian Băsescu ştia de multă vreme ca PDL-ul se va eroda. Cum acest Mefisto al politicii româneşti nu poate accepta prea uşor alternanta puterii, s-a gândit să conceapă un partid care să pară independent şi să promită absolut tot ce le lipseşte oamenilor în această etapă.

Ca să-i dea o doză de credibilitate încă de la început, în privinţa independenţei sale, l-a făcut să se înscrie mai greu, prin CNA i-a aplicat câteva amenzi şi a ameninţat cu închiderea postului de televiziune ce-l crease. A mers până acolo încât l-a reţinut chiar pe liderul său, Dan Diaconescu pentru câteva ore, zăngănindu-i cătuşele la o oră de maximă audienţă, pentru a-l victimiza în faţa oamenilor şi a-l transforma în” omul care lupta împotriva tuturor ciocoilor”, că sunt ei USL sau PDL.

La alegerile locale, Băsescu l-a lăsat pe Diaconescu şi ai lui să încheie alianţe cu oricine le convenea, să realizeze majorităţi, pentru a nu crea suspiciuni. Nu atunci se juca miza cea mare. PPDD trebuia lăsat să crească, folosindu-se de nemulţumirile sociale îndreptate împotriva celor ce guvernaseră până atunci, până într-atât încât să poată eventual crea, la alegerile parlamentare, o nouă majoritate, împreună cu PDL şi UDMR, care să gireze un fel de guvern Boc VI.

Abia după 10 decembrie 2012, PPDD ar putea să îşi arate adevărata faţă, cea de slugă a lui Băsescu şi aliat al PDL-lui. Acest aşa-zis Tudor Vladimirescu al politicii româneşti actuale – Dan Diaconescu – ar decreta că adevăraţii ciocoi sunt doar cei de la USL, nu şi PDL-istii, după care i-ar preda frâiele ţării lui Băsescu şi acoliţilor săi, în timp ce nenumăratele dosare penale în care este parte ar deveni simple amintiri, inclusiv cel de şantaj în care îl aşteaptă câţiva ani de puşcărie.

Scenariul nu merge însă că în” Twin Peaks”. Romanii sunt unii dintre cei mai inteligenţi europeni. Nu pot să accepte că viaţa lor să fie pusă zălog pentru nişte şantajişti de duzină, promotori de manele şi emisiuni de prost gust, în care invitaţii se înjura şi se bat în direct. Tulcenii nu vor o ţară OTV-izată.