TULCENII SUNT AŞTEPTAŢI DE PROCURORII TULCENI LA PARCHET !

Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea aduce la cunoştinţă opiniei publice faptul că la data de 24.10.2013, între orele 1000 – 1400,la sediul situat în municipiul Tulcea, str. Frumoasă, nr. 8, se desfăşoară manifestarea anuală „Ziua Uşilor Deschise”.

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului.

Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie.

Pentru acest motiv, organizarea evenimentului are ca prioritate asigurarea transparenţei  activităţii acestei  instituţii,  de natură să permită cetăţenilor să-şi formeze  o  reprezentare clară a imaginii reale a condiţiilor de muncă ale magistraţilor şi a etapelor pe care le parcurge  un dosar până la soluţionare, precum şi alte asemenea aspecte.

Manifestarea se adresează elevilor, reprezentanţilor  societăţii civile, reprezentanţilor mass – media şi tuturor celor interesaţi să cunoască şi să fie informaţi în legătură cu activitatea acestei instituţii cu atribuţii în înfăptuirea actului de justiţie.

Comunicat de presa