Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

TURIST SALVAT CU ELICOPTERUL ÎN DELTA DUNĂRII TURIST SALVAT CU ELICOPTERUL ÎN DELTA DUNĂRII
Poliţiştii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coast in cooperare cu lucratori de la ISU Tulcea au desfasurat activitat ispecifice pentru salvarea unu... TURIST SALVAT CU ELICOPTERUL ÎN DELTA DUNĂRII

ELICOPTER GARDAPoliţiştii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coast in cooperare cu lucratori de la ISU Tulcea au desfasurat activitat ispecifice pentru salvarea unu icetatean blocat in namol, care a solicitat ajutor prin serviciul unic 112.

În data 29.08.2015, orele 09.30, la centrul de coordonare SCOMAR a fost primita o solicitare din partea ISU TULCEA pentru declansarea unei actiunui de cautare si salvare de vieti omenesti. , in scopul salvarii unui turist aflat intr-un caiac, care a ramas blocat in namol ,in zona Zatoane. Persoana in cauza nu a putut fi recuperata din locatia unde se afla decit cu ajutorul unui elicopter din cadrul IGAv-MAI, nefiind posibil accesul in zona cu alt mijloc de salvare. La orele 13.55 elicopterul a ridicat persoana, de la sol ,cu ajutorul unui troliu si l-a transportat in siguranta la Tulcea unde a fost preluat de un echipaj al ISU TULCEA.Personalul Garzii de Coasta a participat la activitate cu mijloacae de interventie terestre si navale si cu un ofiter coordonator aflat la bordul elicopterului.