ULTIMA BĂTĂLIE: HOGEA MAI ARE UN AN LA PRIMĂRIE!

Hogea se pregateste de ultima batalie cu ANI

Hogea se pregateste de ultima batalie cu ANI

Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie va judeca abia anul viitor, în data de 14 mai, recursul declarat de primarul Constantin Hogea în dosarul ce are ca obiect „anularea act administrativ “şi ca parat Agenţia Naţională de Integritate.
Reamintim că în noiembrie 2012 Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea, în urma evaluării, a unei diferenţe semnificative intre averea dobândită şi veniturile realizate de primarul Constantin Hogea, în cuantum de 328.770 lei.
„În luna ianuarie 2009, respectiv ianuarie 2011, CONSTANTIN HOGEA a dobândit împreună cu VALERIA HOGEA, soția acestuia, un imobil în Municipiul Tulcea și un spațiu de producție pentru suma totală de 328.770,55 Lei. La data efectuării tranzacțiilor imobiliare menționate anterior, nu au fost identificate solduri contabile în conturile bancare deținute de CONSTANTIN HOGEA și VALERIA HOGEA, care să ateste fonduri necesare efectuării acestor tranzacții.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, potrivit dispozițiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către CONSTANTIN HOGEA, în perioada exercitării funcţiei publice.
Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă “.
„Este foarte posibil ca, prin probele pe care le vom aduce şi prin toate înscrisurile pe care, de altfel, le-a primit şi ANI, să nu se mai ajungă în instanţă “declara după raportul ANI primarul Hogea. A sperat degeaba, pentru că probele şi înscrisurile primarului nu l-au salvat, ajungând în instanţă şi mai mult, pierzând.
În prima instanţă Hogea a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Constantă, după ce a fost declarat incompatibil. Practic de la raportul ANI Hogea a rămas în funcţia de primar doar datorită contestaţiilor depuse în instanţă, iar dacă nu va avea câştig de cauză la Înalta Curtea cel mai probabil în toamna anului viitor tulcenii îşi vor alege un nou primar.