Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Un copil şi un bărbat salvaţi de jandarmi dintr-o locuinţă în flăcări Un copil şi un bărbat salvaţi de jandarmi dintr-o locuinţă în flăcări
Scrisoare de mulţumireDoresc să mulţumesc din suflet jandarmilor Iuraşcu Claudiu Iulian şi Deaconu Cristian care în data de 11 august 2016 în urma izbucnirii... Un copil şi un bărbat salvaţi de jandarmi dintr-o locuinţă în flăcări

received_1002446436542730 Scrisoare de mulţumireDoresc să mulţumesc din suflet jandarmilor Iuraşcu Claudiu Iulian şi Deaconu Cristian care în data de 11 august 2016 în urma izbucnirii unui incendiu soldat cu victime în imobilul în care locuiesc au acţionat cu promptitudine şi curaj în stingerea acestuia. Dacă incendiul nu ar fi fost stins la timp de către aceştia extinderea ar fi afectat întreaga locuinţă provocând pagube imense.Mulţumesc echipei de Jandarmi în primul rând pentru că au mers dincolo de obligaţiile postului şi au apelat la toate mijloacele posibile care au avut ca rezultat stingerea incendiului fără ca acesta să se extindă în afara bucătăriei. Le mulţumesc că au rămas alături după stingerea incendiului până la sosirea pompierilor care au întârziat să apară la faţa locului. Datorită acestor bravi jandarmi casa nu a ars în întregime ei reuşind evitarea exploziei buteliei de aragaz.Nu pot să accentuez destul mulţumirile mele Jandarmeriei şi celor care selectează agenţii pentru alegerea făcută angajând personal cu spirit civic şi responsabil care nu se dau în lături şi acţionează atunci când alte instituţii întârzie să o facă.           Cu mult respect pentru Jandarmeria Babadag

Plugaru Maria

 

Graţie intervenţiei curajoase şi oportune a plutonierului major Iuraşcu Claudiu – Iulian şi plutonierului major Deaconu Alexandru – Cristian,  din cadrul Plutonului de Jandarmi Babadag, un copil şi un bărbat au fost salvaţi dintr-o locuinţă în flăcări.

Incendiul, care a izbucnit joi, 11 august a.c., în jurul orei 16.00, într-un imobil de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu din oraşul Babadag, a fost anunţat, prin serviciul de urgenţă 112, de un vecin care a spus că în casă se aflau mai multe persoane.

Cei doi jandarmi aflaţi în serviciul de patrulare auto pe raza oraşului Babadag,    s-au deplasat rapid la locuinţa afectată şi au acţionat pentru salvarea persoanelor, stingerea şi limitarea efectelor incendiului provocat în bucătăria imobilului, aceştia folosindu-se de extinctorul din dotarea autospecialei de serviciu. Copilul şi tatăl acestuia au fost transportaţi la secţia U.P.U. Tulcea, pentru investigaţii de specialitate şi îngrijiri medicale.

Plutonier major Iuraşcu Claudiu – 34 ani şi plutonier major Deaconu Alexandru – 33 ani, au o vechime de 10 ani în structurile Jandarmeriei Române şi activează în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mareşal Alexandru Averescu” Tulcea.

Prezenţa de spirit, experienţa, dar şi rapiditatea cu care au acţionat cei doi jandarmi, a adus un final fericit acestei întâmplări care se poate sfârşi tragic.