Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Un Guvern pentru români Un Guvern pentru români
După doi ani de încercări eșuate, cu o inflație la un nivel record, cu înghețarea pensiilor și a salariilor, cu creșterea prețului la energie... Un Guvern pentru români

După doi ani de încercări eșuate, cu o inflație la un nivel record, cu înghețarea pensiilor și a salariilor, cu creșterea prețului la energie și, în final, cu abandonarea românilor în fața acestor crize de așa-zisa coaliție de centru-dreapta, Partidul Social Democrat a hotărât să intre la guvernare pentru români.

După mai multe luni de criză politică gravă, PSD, prin atitudinea sa responsabilă, a readus nu doar stabilitatea politică a țării ci și un program de guvernare cu soluții la gravele crize actuale
Intrarea la guvernare alături de PNL, partid care a luptat permanent împotriva și care a făcut atât de mult rău românilor în ultimii doi ani, nu a fost deloc ușoară.
Am luat decizia de a intra la guvernare pentru români, pentru a stopa prăbușirea nivelului de trai, pentru a putea crește pensiile și salariile, precum și pentru a ajuta românii să nu plătească facturi exorbitante la energie în timpul iernii.
Încă din prima lună de guvernare PSD va aplica pachetul social care va crește alocațiile, pensiile, salariul minim și indemnizațiile persoanelor cu handicap. În plus, pensionarii cu cele mai mici pensii vor primi un ajutor pentru a-și plăti facturile în această iarnă.
Din aceste motive, PSD a solicitat la negocierile cu PNL să primească ministerele importante pentru a ajuta românii: Ministerul de Finanțe, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății. De asemenea, PSD a susținut înființarea unui nou ministrer, Ministerul Familiei.
Misiunea asumată de PSD este să readucă normalitatea în viața oamenilor; statul să aibă grijă de cetățenii săi, mai ales de cei vulnerabili, munca să fie încurajată și răsplătită, familiile cu copii sprijinite.
Astfel, PSD va putea gestiona măsurile necesare combaterii pandemiei sanitare, portofoliu pe care îl ocupa un foarte bun profesionist, domnul Alexandru Rafila.
Mai mult, portofoliul noului Minister al Familiei va fi ocupat de doamna Gabriela Firea, un mare susținător al tinerilor familiei și al promovării femeii, lucru pe care l-a demonstrat și prin măsurile adoptate în calitate de primar general al Bucureștiului.
PSD e capabil să readucă speranța că va fi mai bine!

Deputat Mirela Furtună, PSD Tulcea