Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Un jandarm tulcean a acordat sprijin victimelor unui accident și a primit Distincția de serviciu pentru fapte deosebite Un jandarm tulcean a acordat sprijin victimelor unui accident și a primit Distincția de serviciu pentru fapte deosebite
Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, plutonierul adjutant șef Apostol Adrian a primit Distincția de serviciu pentru ,,îndeplinirea în condiții deosebite a... Un jandarm tulcean a acordat sprijin victimelor unui accident și a primit Distincția de serviciu pentru fapte deosebite

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, plutonierul adjutant șef Apostol Adrian a primit Distincția de serviciu pentru ,,îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate”, conform Ordinului Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Distincția i-a fost înmânată de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, domnul colonel Bordei Ion, în cadrul unei ceremonii la care a participat și personalul unității.

În data de 02.06.2022, subofițerul a intervenit pentru a acorda ajutor victimelor unui accident de circulație produs la ieșirea din localitatea Izvoarele, județul Tulcea. El se afla în timpul liber, în autoturismul personal, când a observat două mașini implicate într-un accident.

A mers imediat către mașinile avariate pentru a acorda ajutor victimelor, a solicitat sprijinul echipajelor de salvare, iar apoi a scos bornele bateriilor pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. A acordat primul ajutor unui bărbat, care era încarcerat în autoturism și l-a liniștit până la sosirea echipajelor medicale. A sunat imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și până la sosirea echipajelor de urgență s-a asigurat că victimele nu prezintă leziuni care le-ar putea pune în pericol viața.

Experiența, curajul și modul ferm de acțiune au condus la îndeplinirea cu succes a misiunii.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL