Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

UN KARATEKA TULCEAN VA ADMINISTRA O FILIALA A ORGANIZATIEI INTERNATIONALE IKO KYOKUSHINKAIKAN UN KARATEKA TULCEAN VA ADMINISTRA O FILIALA A ORGANIZATIEI INTERNATIONALE IKO KYOKUSHINKAIKAN
Karateka român Sensei Romeo Beznea (centura neagra 3 dan) a fost recent numit Honbu Direct Dojo Operator de catre Organizația Internațională de Karate Kyokushinkaikan și... UN KARATEKA TULCEAN VA ADMINISTRA O FILIALA A ORGANIZATIEI INTERNATIONALE IKO KYOKUSHINKAIKAN

Karateka român Sensei Romeo Beznea (centura neagra 3 dan) a fost recent numit Honbu Direct Dojo Operator de catre Organizația Internațională de Karate Kyokushinkaikan și va administra o filială oficială a acestui for în România.

IKO Kyokushinkaikan este condus de Kancho Shokei Matsui și are în prezent peste 12 milioane de membri în 125 de țări.

Conform unui comunicat al prestigioasei organizații internaționale, sportivul român Romeo Beznea „a contribuit semnificativ la scopurile organizației Internaționale de Karate (IKO) Kyokushinkaikan, a dovedit o mare abilitate de conducere și s-a străduit să mențină filozofia care stă la baza organizației noastre, în concordanță cu regulamentul IKO”.

„Sunt practicant de kyokushin (disciplină sportivă de contact din artele marțiale) și mă bucur să vă aduc la cunoștință că am fost autorizat pentru postul de Honbu Direct Dojo Operator. Voi administra o filială oficială a IKO kyokushinkaikan în ROMÂNIA. Decizia a fost luată în data de 5 Aprilie 2021. Am primit informarea odată cu completarea de pe site-ul Kyokushin, însă diploma a ajuns după aproape o lună prin curier, în România la București. În această perioadă am trecut cu bucurie emoțiile Sărbătorilor Pascale, fiind onorat împreună cu familia sportivilor care practică Kyokushin, să-mi încep noua misiune prin poziția ce mi-a fost încredințată. Îmi doresc ca performanța Kyokushin și artele marțiale, să aducă un plus de valoare la nivelul mult așteptat pe plan internațional”, a declarat Romeo Beznea.

După numire, filiala românească a IKO kyokushinkaikan a transmis că structura organizatorică s-a schimbat, urmând filosofia sportului și fiind impusă o nouă misiune, rezumată în cinci puncte:

  • Alinierea la valorile mondiale ale artelor marțiale;
  • Disciplinarea instructorilor care să cunoască și să respecte linia metodologică a tehnicilor de karate Kyokushin;
  • Însușirea spiritului Kyokushin și a valorilor reprezentate de Kyokushinkai;
  • Dezvoltarea unor acțiuni cu caracter proactiv la nivelul fiecărui DOJO (sală);
  • Promovarea sportivilor de elită care au rezultate remarcabile în plan național și internațional.